Belçika Türk Dili Enstitüsü Uyum ve Araştırma Merkezi Türkçe konusundaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

~~Merkezi Anvers'te bulunan Belçika Türk Dili Enstitüsü Uyum ve Araştırma Merkezi Türkçe konusundaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

~~Merkezi Anvers’te bulunan Belçika Türk Dili Enstitüsü Uyum ve Araştırma Merkezi Türkçe konusundaki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi.

Enstitü, Belçikalı yetişkinlere yönelik olarak düzenledikleri Türkçe Konuşma kulübünü hayata geçirdi. Türkçe Konuşma Kulübü yüz yüze eğitimin mümkün olmadığı bu zor günlerde bile dijital platform üzerinden yoğun ilgi ile sürdürülmekte. Yaklaşık 2 aydır düzenli olarak dijital ortamda bir araya gelen Belçikalı yetişkinler farklı dil kurslarında ileri seviyeye kadar öğrendikleri Türkçelerini daha da ilerletmek istediklerini belirterek bu kulübe katılıyorlar.

Konuşma kulübünü yürüten Türk Dili Enstitüsü kurucu üyelerinden Doç. Dr. Feyza Altınkamış, Türkçenin yabancı dil olarak öğretiminin bir bilim dalı olduğu ve bu alana gereken önemin verilmesi gerektiğini vurguladı. Belçika’nın Flaman Bölgesinde uzun zamandır yabancılara Türkçe öğretimi konusunda aktif olarak çalışan Altınkamış, Türkçelerini ilerletmek amacıyla Enstitüye başvuran Belçikalı kursiyerlere onların ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda hazırlanan etkinlikler ile yardımcı olduklarını ekledi.

Altınkamış ayrıca bu zor koşullarda bile Türkçelerini ilerletme çabalarından vazgeçmeyen Türkçe sevdalısı Belçikalı kursiyerlerin dilimize duydukları ilgi ve geldikleri dil seviyesinin gerçekten takdir edilecek düzeye ulaşmış olduğunu vurguladı. Enstitü başkanı Şener Uğurlu ise Türkçe Konuşma Kulübü için kendilerine uzun zamandır gelen talepler olduğunu söyleyerek, enstitünün uzmanlık alanı ile bu ihtiyaca cevap vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Enstitü başkanı Şener Uğurlu, yabancı dil olarak Türkçe öğretimi alanında Belçikalıların Türkçe konusunda en çok ihtiyaç duydukları eğitimin ileri seviyede pratik yapma olduğunu belirterek Enstitünün Konuşma Kulübü etkinliğinin Belçikalılara verilen en yüksek seviyede Türkçe konuşma becerisi geliştirme amacını güttüğünü açıkladı.

Uğurlu, enstitünün Türkçenin ana dil ve yabancı dil olarak Türkçe öğretimi konusunda akademisyen ve eğitimcilerden oluşan bir öğretim kadrosundan meydana geldiğini vurgulayarak alandaki ihtiyaçları yakından takip ettiklerini ve enstitünün bu ihtiyaçlara cevap verecek güçlü bir tecrübeye sahip olduğunu ekledi. Dilimizin ve kültürümüzün tanıtılması ve toplumsal uyum içerisinde hak ettiği ilgiyi görebilmesi için Enstitü çalışmalarına hızlı bir şekilde devam etmektedir.

Enstitünün sosyal medya hesapları:

Facebook: Belçika Türk Dili Enstitüsü Uyum ve Araştırma Merkezi

Instagram: turk_dili_enstitusu

Twitter: turksestudies_