~~Gıdalar ve diyet ile ilgili varsayımlar ve gerçekler

Aktif Dernekler Birliği olarak son zamanlarda Covid-19 virüsünün kontrol altına alınabilmesi amacı ile devlet erkanları tarafından getirilmiş olan ev hapsi kararı süresince ister istemez beslenme alışkanlıklarımız değişti.

Aktif Dernekler Birliği olarak son zamanlarda Covid-19 virüsünün kontrol altına alınabilmesi amacı ile  devlet erkanları tarafından getirilmiş olan ev hapsi kararı süresince ister istemez beslenme alışkanlıklarımız değişti.

Bunun yanı sıra çalışan insanlar açısından da ofis veya işyerlerinde edindikleri sağlıklı beslenme alışkanlıkları  da evden çalışma sisteminden dolay değişti. Mesela bir fincan kahvenin yanında sadece bir bisküvi veya ara öğün olarak besin değeri yüksek olan yoğurt tüketmek seçimi yaplırken bu ev hapsi döneminde ise sağlıklı ve ölçülü yemek yerine evde şimdi abur cubur atıştırmaların artığını görüyoruz.

Zamanla bu dengesiz beslenmeler insanlarda kilo fazlalığı getiriyor. Insanlarımızın sağlığı bizler için çok büyük önem taşıdığından bu konuda sizleri bilgilendirmeyi kendimize görev bildik. Uzman diyetisyen Gamze Düzenli hanım ile online bir bilgilendirme aktivitesi düzenledik.

 Bu faaliyetin moderatörlüğünü Nazar kadınlar derneğinin başkanı Nüzbiye Çiftçi hanım yaptı. Online düzenlenen faaliyetimizde açılış konuşmasını UAV genel müdürümüz Ali Çağlar yaptı. Daha sonra diyetisyen Gamze hanım sözü aldı ve şu ana kadar bildiğimiz doğru yada yanlış bilgileri ele alarak bizlere doğru olan beslenme bilgilerini verdi. Ayrıca covid-19 virüsüne karşı vücut direncimizi en iyi şekilde güçlendirmek için uygulanması gereken yöntemler hakkında bilgi verdi.

Yine bilgilendirme esnasında katılımcılarımıza soru sorma imkanı da sunuldu ve toplam 50 kişi katıldı.

Aktivitemiz üye derneklerimize ve vatandaşlara açık olarak hazırlanmış ve sunulmuştur.

Bilgilendirme sonunda ise katılımclarımıza aktivite ile ilgili düşüncelerini paylaşabilecekleri Google Forms linkindeki değerlendirme anketini doldurma imkanı sağladık.

Bugünlerde amacımız bu zor günlerimizi birbirimize online da olsa destek vererek atlatabilmek!