Genç Saadet Belçika yine zirvede! Yeni Bir Dünya Seminerleri serisi ile Avrupa'da büyük bir ses getiren Genç Saadet Belçika, önceki seminerlere nazaran çok önemli bir konuyu gündemine taşıdı.
Brüksel'de bulunan prestijli salonlardan 'Tour & Taxi'de geröekleÅŸtirilen seminer, Kur'anı Kerim tilaveti ve Genç Saadet Belçika BaÅŸkanı Adem Çalışkan'ın açılış konuÅŸmasıyla devam eden CoÄŸrafyamızın Yüzyılı ve Stratejik Etkileri adlı seminer, Saadet Partisi Genel Merkez EÄŸitim uzmanı Åžinasi BaÅŸaran'ın sunumuyla Brüksel'de gerçekleÅŸtirildi.
Dünyada ve İslam coÄŸrafyası üzerine oynanan oyunların ne yazık ki çok az insanın bilincinde olduÄŸunu belirten Çalışkan, amaçlarının tüm halkımızı bilinçlendirmek ve bu konuda eÄŸitimlerine yenilerini eklemek olduÄŸunu belirtti ve katılımcılara gösterdikleri ilgiden dolayı teÅŸekkür etti.
Daha sonra günün hatibi olarak kürsüye gelen Åžinasi BaÅŸaran, 20. ve 21.yy'da dünya ve özellikle İslam coÄŸrafyası üzerine oynanan oyunları deÅŸifre eden BaÅŸaran, çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Dünyanı kontrol eden güçlerin, zihin kontrolü, kamuoyu oluÅŸturma araçları ve sermaye medyası aracılığıyla dünya siyasetini tekelinde tuttuklarını" belirtti. Zaman zaman dünya siyasetine damga vurmuÅŸ önemli isimlerin açıklamalarına da sunumunda yer ayıran BaÅŸaran, "bu konuları anlamadan dünyada olan olayları anlamak mümkün deÄŸil" dedi. Ayrıca dünya siyasetinde Türkiye'nin yerine de deÄŸinen BaÅŸaran, "Türkiye'yi yönetmeyen güç dünyayı yönetemez" iddiasında bulundu.
Katılımcıların büyük bir ilgiyle dinlediÄŸi program kapanış Kur'an-ı Kerim'i ile sona erdi.







































