KÜLTÜREL BULUŞMADA ÇOCUKLAR, FİLİSTİN'DE, KONGO'DA ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLAR ANISINA BARIŞ'I İFADE EDEN BEYAZ BALONLAR UÇURDULAR...

Saint Josse Belediyesi Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dorah İlunga’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Birlikte Yaşam Günü’ etkinliğine, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Belçika Filistin Büyükelçisi Abdalrahim Alfarra, T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Hümeyra Altuntaş Kıran, Belçika, Filistin ve Kongo STK temsilcileri, Siyasiler ve kalabalık davetli topluluğun katılımıyla Saint Josse belediye salonunda gerçekleştirildi.

Saint Josse Belediyesi Kültürden Sorumlu Başkan Yardımcısı Dorah İlunga’nın her yıl geleneksel olarak düzenlediği ‘Birlikte Yaşam Günü’ etkinliğine, Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, Belçika Filistin Büyükelçisi Abdalrahim Alfarra, T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Hümeyra Altuntaş Kıran, Belçika, Filistin ve Kongo STK temsilcileri, Siyasiler  ve kalabalık davetli topluluğun katılımıyla Saint Josse belediye salonunda gerçekleştirildi.

Başkan Emir Kır, Büyükelçi Abdalrahim Alfarra ve Programa ev sahipliği yapan Başkan Yardımcısı Ilunga, yaptıkları konuşmada günün önemi konusunda önemli mesajlar verdiler. Birlikte yaşam konusunda aydınlatıcı konuşmaların yapıldığı etkinlikte ‘Toplumsal uyum, barış ortamı  tüm insanların inançları ve kültürleriyle kendilerini barış ve kardeşlik içerisinde, ifade etmeleri önemlidir. Birlikte yaşam kültürü insanların hep birlikte, el ele gönül gönüle, barış ve kardeşlik içerisinde yaşam ortamını zenginleştirir.

Bugün Filistin Gazze, Kongo ve diğer savaş ortamlarında özellikle binlerce çocuk bombalarla katledilmekte yada açlıktan ölmekteler. İnsani sorumluluğumuz ve duygumuzla var gücümüzle Barış korumalıyız. Bu konuda Evrensel duyarlılık, Savaş isteyenleri dışlayacaktır.

 ’Toplum olarak Barış’ı koruma, Savaşları ve ölümleri azaltacaktır. Barış tüm insanlar için kaçınılmaz bir yaşam hakkıdır” dediler.

Düzenlenen etkinlikte duygulu anlar yaşandı. Filistin Gazze ve Doğu Kongo’da yaşanan katliam ve acılar sinevizyon eşliğinde anlatıldı. Filistin’den kurulan bağlantıda Filistinli Anne feryat ve gözyaşları içerisinde yaşanan dramları anlatırken salondaki bazı davetlilerin gözyaşları içerisinde konuşmacıyı dinlediler.

Daha sonra etkinliğe gelen Başta Belçika, Filistin ve Kongolu onlarca çocuk katledilen ve açlıktan yaşamlarını yitiren kardeşlerinin anısına ‘Barış’ı simgeleyen ‘beyaz balonlar’ uçurarak, tepkilerini dile getirdiler.

Filistin Folklör Grubunun gösterisi ve tüm dinlerden katılımcıların Barış adına okudukları şiir ve şarkılar ilgiyle izlendi. Program Filistin ve Kongo mutfağından hazırlanan sıcak, soğuk yemek ve içeceklerin davetlilere ikramıyla son buldu.

İnsanlığın kardeşliği ve birbirlerini anlama ve tanıma adına yapılan bu etkinliğin çok yararlı olduğunu ve devam ettirilmesini düşünüyor, böylesi anlamlı programı düzenleyen Başkan Yardımcısı Dorah İlunga ve Başkan Emir Kır şahsında tüm emeği geçenleri tebrik ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com