BELÇİKA CHP BİRLİĞİ GENÇLİĞİ ‘19 MAYIS BAYRAM KUTLAMASI’ COŞKULUYDU

‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ münasebetiyle Brüksel’de, ‘Belçika CHP Birliği Gençlik Kolu’ muhteşem bir konferans ve kutlama geçekleştirdi.

‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’ münasebetiyle Brüksel’de, ‘Belçika CHP Birliği Gençlik Kolu’ muhteşem bir konferans ve kutlama geçekleştirdi.

Belçika CHP Lokalinde geçekleştirilen kutlama ve konferansa ilgi büyüktü. CHP Gençlik Kolu Başkanı Mert Gören ve arkadaşlarının organize ettiği etkinliğe, Belçika CHP Birliği Başkanı Derya Bulduk, Brüksel Başbakanı Danışmanı Zeynep Balcı, Siyasiler, CHP Yönetim Kurulu Üyeleri ve kalabalık davetli topluluğu katıldı.

Şehitlere Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, 19 Mayısı anlatan bir video gösterimi yapıldı. Atatürk ve arkadaşlarının kurtuluş mücadelesini anlatan sinevizyon seyrinde, duygulu anlar yaşandı.

Başkan Gençlik Kolu Başkanı Mert Gören ve CHP Belçika Birliği Başkanı Derya Bulduk yaptıkları selamlama konuşmasında, katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür ederek, tüm katılımcıların ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutladılar.

Konferansın konuşmacılarından Gold FM’de Sabah programlarını sunan Esen kalın Sinevizyon eşliğinde kapsamlı ve ilgiyle izlenen konferansında ‘Atatürk ve Arkadaşlarının 16 Mayıs’ta kalkan Bandırma Vapuruyla önce Samsun’a, Samsun’dan, Anadolu’ya geçişle başlayan Kurtuluş Mücadelesini tarihi anekdotlarla anlattı. Anlatımda duygulu anlar yaşandı. Dinleyiciler sunumdan memnun olduklarını alkışlarla ifade ettiler.

Politik Analist yapan Hamdi Gargın ise, grafikler eşliğinde Belçika ve Türkiye siyasi analizlerini paylaşarak 9 Haziran’da yapılacak seçimlerde 1 milyona yakın genç nüfusun ilk defa oy kullanacağının altını çizerek, gençler hangi patiye, hangi adaya neden oy vermeleri konusundaki televizyon programları hakkında bilgiler aktardı.

Program Koro sahne alarak, Anadolu türkü ve şarkılarının seslendirilmesi ardından, tüm katılımcılar birbirlerinin bayramını kutlaması ardından program sona erdi.

Belçika Aydın Haber olarak bizlerde tüm okurların ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com