AVRUPA'DA 'GÜÇLÜ BİR IĞDIR LOBİSİNE NE DERSİNİZ ? /Celil GÜNDOĞDU

Yeşil ve Serhat IĞDIR ŞEHRIMIZ adına oluşturulan bu önemli Lobisel Platform sayfamızı mümkün oldukça sosyal medya hesap ve gruplarınızda lütfen paylaşın. https://www.facebook.com/profile.php?id=100090977686484

Avrupa'da Yaşayan Iğdırlı Hemşerilerimiz,
Yeşil ve Serhat IĞDIR ŞEHRIMIZ adına oluşturulan bu önemli Lobisel Platform sayfamızı mümkün oldukça sosyal medya hesap ve gruplarınızda lütfen paylaşın. (8) Facebook
Sizler hemşerilerimiz olarak bu Platformumuzun Fahri üyeleri olarak, bizlere paylaşım ve tanıtımlarınızla güç vereceksiniz.
Iğdır ilimiz adına yöresel, ülkemiz adına da genel bir Lobi ve Dayanışma oluşturalım. Sorularınızla, Sorunlarınız ve yapıcı önerilerinizle bu sayfamıza desteğiniz bizlere güç verecektir.
Biz toplumsal bir Aile anlayışıyla, bu Platform'da buluşacağız.
Bu platform siyasiler üstü bir Platform olarak insani ve ülkelerin barış ve huzuruna katkı amaçlı yayınlar içerecektir. Hem ülkemizin hem de Avrupa'nın barış amaçlı kırmızı çizgileri gözetilerek, yapıcı öneri ve eleştiriler yapılabilecektir.
Toplumlarin huzurunu barış ortamını bozmadan, ortak yaşam kültürü çerçevesinde, düşünceler ifade edilecektir.
Toplumların kültürlerini, inanç değerlerini ve aile yapılarını rencide etmeyen paylaşımlar yapacağız.
Saygılı paylaşımlarımızla, üzerinde yaşadığımız ülkelerde hem hemşerilerimiz, hem de Avrupalı dostlarımızla dostluk ilişkilerimizi ve barış ortamımızı güçlendirerek, Avrupa'da yükselen ırkçı düşüncenin de önüne geçmiş olacağız
Bireyleri ve toplumları rahatsız edici paylaşımlara kesinlikle izin verilmeyecektir.
Bu platformumuz tüm Iğdırlı hemşerilerimize açık olup, buradan Iğdır yöremiz başta olmak üzere ve Avrupa'daki yaşam ve etkinliklerinizi de sosyal medya ilkelerimize uygun kültürel, yaşam, hikaye ve manzaralarla ilgili paylaşımlar yapabilirsiniz.
Buradaki gücünüz artınca hem Şirin ilimizde, hem de Avrupa'da devamlı gündemde kalacağız.
Önemli paylaşımlar zaman zaman güzel Türkçemiz yanında İngilizce, Fransızca, Flamanca ve Arapça'da yayınlanarak, ilimiz adına dünyaya yeni ve büyük bir pencere açacağız.
Güzel Ülkemize Güneş ilk olarak Serhat Ilimiz Iğdır'dan doğmakta. Güneş akşama ise Avrupa'da batmakta.Hem doğuda hem de batıda bulunan tüm hemşerilerimize selam olsun.
Elele, gönül gönüle Iğdırımızın sesini Avrupa'da yükseltelim... Gayret sizden, hizmet bizden.
Yayınlarımız aynı zamanda Yapay Zeka'ya da alt yapı oluşturacağı için, sosyal medya ahlak kuralları dahilinde paylaşımlar, yapalım lütfen.
Platformumuzun tüm hemşerilerimize hayırlı olmasını diliyor selam ve saygılar sunuyorum.
Gazeteci Celil Gündoğdu.
Not: Platformumuzla ilgili düşüncelerinizi email üzerinden de yazabilirsiniz.
avrupaigdirlilarplatformu@gmail.com
Gsm: +32 472 654 072
TÜM AVRUPALI IĞDIRLI HEMŞERİLERİMİZİ 'AVRUPA IĞDIRLILAR PLATFORMU'MUZA KATILMAYA DAVET EDIYORUZ.
LÜTFEN BİZİ TAKİP EDİNİZ.
Almanya. Fransa, Hollanda, . Belçika, Avusturya, İtalya, İsviçre, Ispanya, Luksembourg ve Avrupa'nın heryerindeki Iğdırlı hemşerilerimizi ve bu ulkelerde resmi kurumlar, Universiteler, Siyasi. Kültürel, Sosyal, ekonomik ve Saglik sektorunde taninmis sahsiyetlerimizi aralıklarla bu Platformumuzda tanıtacak gücümüzü ortaya koyacağız.
Bu alanlarda hizmet veren tum değerli sahsiyetlerimizi bu Platformuzda toplanmaya ve dayanismaya davet ediyoruz?
Lutfen bizi izlemeye devam ediniz.
Saygılarımla.
Platform Kurucusu ve Yöneticisi Gazeteci Celil Gundogdu
 
CELİL GÜNDOĞDU KİMDİR ?

Aslen Iğdır/Tuzluca ilçesinden olan Celil Gündoğdu 1960 doğumlu olup, 35 yıldan beri Ülkemiz ve sonrası Avrupa'nın Başkenti Brüksel'de gazetecilik yapmaya devam ediyor.

Hemşerimiz Gündoğdu, halen Belçika Türk toplumuna 20 yıldır aralıksız kaliteli Türkçe ve aylık bir dergi olan 'Belçika Aydın Haber'i sanal sitesiyle birlikte sunmanın kıvancını bir yaşıyor. Gündoğdu Avrupa ve Belçika'nın tek Başkenti Brüksel'de alanında tek olan basılı yayın organını sürdürmekte.

Duayen Gazeteci Gündoğdu, kendisiyle ilgili olarak şunları ifade ediyor:

"Ben şahsen, ülkemiz başta olmak üzere Belçika’da dahil 35 yıldır basın sektöründe hizmet vermeteyim. 1985 yılında Iğdır/Tuzluca’da Hürriyet Gazetesi muhabirliğiyle başlayan serüvenim, Tuzluca ilçemizde ‹Tuzluca’nın Sesi› adlı rotatif kurşun dizgi baskılı gazetemle devam etti.

1989 yılında İstanbul'a geldim. Burada 7 yıl haftalık, ‹Alemdar› ve ‹Bağcılar’ın Sesi› adlı gazeteleri 1996 yılına kadar 7 yıl çıkardım.

Daha sonra 1997-1999 yılları arası ‹Ehlibeyt Dünyası› adlı derginin genel yayın yönetmenliğini yaptım.

1999 depreminden sonra Hollanda’ya gazeteci olarak geldim. 3 yıl burada basın alanında hizmet verdim. İlk olarak «Euro Huzur» adlı dergide iki yıl olmak üzere, bir yılda kendi kurduğum «Değirmen» adlı aylık Türkçe dergilerde çalıştım.

2003 yılının sonuda Belçika›ya gelerek sırayla «Avrasya», «Yeni Avrupa», «Belçika Haber» ve «Belçika Aydın Haber» aylık Türkçe dergilerini bu güne kadar yayınladım.

Ayrıca «Avrasya», «Belçika Haber» ve «Belçika Aydın Haber» dergilerimizin sanal uzantıları olan internet haberciliğinin de Genel Yayın Yönetmenliklerini üstlenmiştim.

Gazeteciliğimiz yanında kültürel çalışmalarımız yanında seri halde 3 kitapta yayınladık. «Avrupa’daki Şahsiyetlerimiz», «Belçika’daki Öncü Kadınlarımız» ve «Belçika’ya göçün 50. Yılında İlk Gelenler» adlı biyografik yazıları içeren kitaplar yayınladık.

Ömrümüzün büyük bölümü basın ve sosyal hizmetlerde geçti.

Takdir edersiniz ki basın yaşamımda 10'a yakın eseri de kendi imkanlarımız ve kısıtlı personelle çıkardık.

Bu işi severek yaptığım için yorulmadım. Ancak beni yoran zaman zaman Türkçe’ye olan ilgisizlik oldu. Oysa ki bir toplumun dili çok önemlidir. Diline sahip olamayanlar kendilerine toplumlarına ve kültürlerine sahip olamazlar.

Bizler Avrupa’nın başkentinde gece gündüz bir dünya dili olan güzel Türkçe ile yayın yaparken, insanlarımızın bu dil ile üretilen yayın organlarına karşı ilgisizliği çok ama çok üzücü.

Toplumumuzun Avrupa’nın her bölgesinde iletişim dili olan kimliğimizin vesikası olan Türkçemize karşı ne yazık ki bazı idarecilerin de kayıtsızlığı bizleri daha da üzmekte.

Her şeye rağmen kimliğimizin dili olan Türkçemizi yaşatma adına elimizden gelen tüm gayreti sarf edeceğiz. Ancak bizi aşan konularda sorumluluğumuzun olmadığını belirtmek isteriz. Bu konuda vicdanımız rahattır.

Ben aynı zamanda Iğdırda yaşayan hemşerilerimiz ve Avruğa'da yaşayan hemşerilerimizi Sanal bir Platform olan 'Avrupa Iğdırlılar Platform' kurucusu ve yöneticiliğini de sürdürmekteyim.

Atalarımızın güzel bir sözü vardır, «Bir elin nesi var iki elin sesi var» sözüne istinaden kültürümüzü yaşatan tüm Türkçe yayın organlarına gereken hassasiyet gösterilmeli, toplum adına Türkçe’nin bayraktarlığını yapan basın emekçilerine gereken saygı gösterilmeli destek ve yardımlar yapılmalı...
Selam, sevgi ve saygılarımla.... "