SKYLIVE MEDIA&CULTURE’NİN 60. YIL RESİM SERGİSİ VE RESEPSİYON’UNA İLGİ BÜYÜKTÜ

Sky Live Media Culture ‘Belçika’ya Türk İş Göçü’nün 60. yılı kutlamaları’ çerçevesinde Belçika Brüksel Avenue Princesse Elisabeth 75, numarada bulunan merkez Salonu’nda ilk gelenlerin hatıralarından oluşan bir Resim sergisi ve Resepsiyon gerçekleştirdi.

SKYLIVE MEDIA&CULTURE’NİN  60. YIL RESİM SERGİSİ VE RESEPSİYON’UNA İLGİ BÜYÜKTÜ

Belçika Brüksel’de Türkçe ve Fransızca yayınlarıyla göz dolduran ‘Sky Live Media Culture’ radyoculuk yayınları yanında, kültürel etkinlikleriyle de gündemde kalmakta.

Sky Live Media Culture ‘Belçika’ya Türk İş Göçü’nün 60. yılı kutlamaları’ çerçevesinde Belçika Brüksel Avenue Princesse Elisabeth 75, numarada bulunan merkez Salonu’nda ilk gelenlerin hatıralarından oluşan bir Resim sergisi ve Resepsiyon gerçekleştirdi.

Belçika genelinde yaşayan ve ilk gelen neslin, çocuklarının ve torunlarının hatıralarını yansıtan yüzlerce resimden oluşan sergisinde heyecanlı anlar yaşandı. Kimi davetli büyükler eski hatıraları anarken, torunlarından oluşan yeni gençler de büyüklerinin gelişlerindeki ilk yılların anılarını duygusal ruh haletiyle izledi.

Skylive Media&Culture sahibi ve kurucu başkanlarından Enis Han, Direktör Ertan Öz, Moderatör ve Program Yapımcısı Uğur Çalışkan, Koordinatör Gamze Soysal, Teknik Sorumlusu Erdoğan Dölek, Stajer Simge Akyıldız’dan oluşan ekip, davetlilerini sıcak bir şekilde karşıladı.

Siyasiler başta olmak üzere, Sivil toplum temsilcileri, Radyo program yapımcıları ve kalabalık davetli topluluğunun katılımıyla gerçekleşen Resim Sergisi ve resepsiyona ilgi hayli büyüktü. Yüzlerce kişinin gezdiği sergide kimileri üzüldğ, kimileri de tebessüm etti. Hatıraların canlandığı sergide Duayen sanatçı İsmail Erdoğdu kendi bestesi ‘Şarbonaz’ şarkısını seslendirirken, Şan ve Saz Eğitmeni Muzaffer Topküme ve Burak Altıkat’ta şarkı ve türküleriyle resepsiyona renk katanlar arasındaydı.

Sky Live yetkilileri yaptıkları selamlama konuşmalarında “Radyo yayıncılığımız yanında kültürel çalışmalarımızla da dinleyicilerimizle de buluşmaktayız. İlk gelen Büyüklerimizin ilk geldikleri yılları anlatan ve zamana yolculuk içeren Fotoğraf Sergisi ve Resepsiyonumuza katılımlarınızdan dolayı tüm davetlilerimize ve programda emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dediler.

SKY LIVE MEDIA DİREKTÖRÜ ERTAN ÖZ “AMACIMIZ GEÇMİŞİ, GÜNÜMÜZE YANSITMAKTIR”

Sky Live Direktörü Ertan Öz davetlilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek, “Bu sergilerimizi Belçika’nın değişik bölgelerinde sergilemeye devam edeceğiz. Bur arada ellerinde ilk gelen büyüklerimizin resimlerini bize ulaştırmak isteyenler bize iletişim adreslerimizden ulaşabilirler. Amacımız geçmişimizi günümüze taşıyarak, ilk yıllarda gelenlerin anılarını ve bu vesileyle yaşadıklarını gelen ve gelecek olan çocuklarımıza anlatmaktır. Yani geçmişten günümüze manevi anlamda bir köprü kurmaktır.

Bu vesileyle ilk gelen büyüklerimiz ve şimdiki torunlarına her zaman hoşgörüyle yaklaşan tüm Belçika yönetimi ve halkına da bizlere gösterdikleri hoşgörüden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.

Programdan renkli kareleri resim galerimizden takip edebilirsiniz.

Belçika Aydın haber olarak böylesi anlamlı bir sergi ve resepsiyonu gerçekleştiren SKY Live Media&Cultur’e çok teşekkür ediyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com.