~Altair: Ortak Kreşler Takımyıldızında yeni bir Kreş daha katıldı

17 Kasım Çarşamba günü, Schaerbeek belediyesi av. Voltaire 63, Colignon semtinde. 2 Kasım'da kapılarını açan kreş sonunda 49 çocuğu ağırlayacak.

17 Kasım Çarşamba günü, Schaerbeek belediyesi av. Voltaire 63, Colignon semtinde. 2 Kasım'da kapılarını açan kreş sonunda 49 çocuğu ağırlayacak.

Sürekli artan sayıda yer mevcut Altair kreşi, kar amacı gütmeyen kuruluş "Crèches de Schaerbeek" tarafından yönetilen 17. kreş oldu. Toplamda yaklaşık 700 çocuk artık ortak çocuk bakım merkezlerine gidiyor.

Diğer iki kabul merkezinin çok yakında açılmasıyla gelecek aylarda yerlerin sayısı artmaya devam edecek: Omega kreş, rue Gaucheret ve Cérès kreş, rue de l'Agriculture.

 "20 yılda, asbl des crèches de Schaerbeek tarafından yönetilen kreşlerin sayısı 6'dan 17'ye yükseldi - ve yakında 19! Bu, Brüksel Bölgesi'nde gurur duyduğumuz bir rekor, "diyor asbl Crèches de Schaerbeek Başkanı ve kreşlerden sorumlu belediye meclisi üyesi Michel De Herde..

Enerji açısından örnek bir bina

Yeni bina pasif tiptedir. Kreşe ek olarak, bu yeni binada Frans Fischer Belediye Teknik Enstitüsü'nün kullanımına sunulan okul binaları var.

Çalışmalar Eylül 2019'da başladı. Dolayısıyla müteahhit Franki ve ekiplerinin bu projeyi tamamlaması sadece iki yıl sürdü. Sağlık durumu göz önüne alındığında, bu övgüye değer bir performanstır.

ERDF ve COCOF sayesinde gün ışığını görebilen bir proje

Bu proje, projeye 1.460.400 € tutarında katkıda bulunan Fransız Toplum Komisyonu'nun desteğini aldı.

ERDF (Avrupa Bölgesel Kalkınma Fonu) da projeye 633.000 € tutarında sübvansiyon sağlayarak destek sağlamıştır.