‘TEAM FOUAD’ AHIDAR ADAYLARI ÇALIŞMALARINI VE PROJELERİNİ YEREL TÜRK BASINIYLA PAYLAŞTILAR

Çiçeği burnunda ve seçimlerde 19. Liste numarasıyla yarışacak olan ‘Team Fouad Ahidar Partisi’nin ‘Federal ve Brüksel Parlamentosu bazı Adayları, Brüksel’in diplomatik gözde mekanlarından ‘Vester Bar’ salonunda, Belçika Yerel Türk Basınıyla bir tanışma programı düzenledi.

Bilindiği gibi 9 Haziran 2024 Günü Belçika’da Federal ve Bölge Parlamentoları için seçimler yapılacaktır. Belçika Türk toplumuna mensup genç siyasiler tüm partilerde yer alarak demokratik mücadeleye destek vermekteler.

Belçika’da yeni kurulan ve multi kültürel yapısıyla tüm toplumlardan siyasilerin yer aldığı ‘Team Fouad Ahidar Partisi’n’de de Türk siyasilerde yer almakta.

Çiçeği burnunda ve seçimlerde 19. Liste numarasıyla yarışacak olan ‘Team Fouad Ahidar Partisi’nin ‘Federal ve Brüksel Parlamentosu bazı  Adayları, Brüksel’in diplomatik gözde mekanlarından ‘Vester Bar’ salonunda, Belçika Yerel Türk Basınıyla bir tanışma programı düzenledi.

Basın toplantısına Brüksel’den Tek Federal Milletvekili adayı Kadir Duran, Brüksel Parlamentosu Brüksel adayları İbrahim Dankus, Salma El Caïd Lasri , Nesrin Mahmoud, Yasmina Tajmout, Najima El Arbaoui, Mohamed Salah Ben Said’in katıldı.

‘Team Fouad Ahidar Partisi’nde neden aday olduklarını parti programlarının tüm halklara ve haklara saygılı bir parti oluşu ve tüm renkleri, tüm düşünceleri yansıttığını ifade eden adaylar, Parti kurucusu Brüksel Milletvekili. Fouad Ahidar’a teşekkür ettiler.

Tüm adayların teker teker kendilerini tanıtarak seçildiklerinde yapmayı düşündükleri çalışma ve projeleri anlattılar. 

FEDERAL PARLAMENTO’NUN TEK TÜRK ADAYI KADİR DURAN: “HALKIN EDİNİLMİŞ HAKLARININ KORUNMASI VE YENİ HAKLARININ ALINMASI İÇİN ADAYIM”

Partide ve genelde Belçika Federal Meclisine aday olan tek Türk aday Kadir Duran, 19. Listede yer alan Federal Milletvekili 5. Sıra adayı  olarak, Öncelikle ‘Team Fouad Ahidar Parti’mizin Genel Başkanı Sayın Fouad Ahidar’a teşekkürlerimle sözlerime başlamak istiyorum.

“Tüm partiler içerisinde Federal Milletvekilliğine tek Türk olarak beni aday göstermesi Sayın genel Başkanın toplumumuza verdiği önemi de ortaya koyuyor. Belçika Türk Toplumu’nun Federal Mecliste sesi olmam için duyarlı toplumumuzun hem partimize, hem de şahsıma desteğini bekliyorum.

Partimiz Belçika’da yaşayan tüm multi kültüre sahip toplumları şemsiyesi altında toplayan ve geleceğe ümitle bakan bir partidir. Genel Başkanımızın Belçika Siyasetine katkıları ve duruşu takdire şayandır

Ben Brüksel Parlamentosu 19. Listede yer alan Team Fouad Ahidar Partisi'nin Brüksel Flaman  Listesinden 5. Sıra Federal Milletvekili adayıyım. Halkımızın desteğiyle seçildiğim takdirde, hedeflediğim çalışma, proje ve önceliklerim şu şekildedir:

Profesyoneller ve girişimciler için:

1.İşletmelerin desteklenmesi ve KOBİ'lere yönelik idari yükümlülüklerin basitleştirilmesi.
2.Emekli olduktan sonra, sosyal güvenlik primlerinden muaf olarak, daha uzun süre çalışma imkanı.
3.Mikro işletmeler için sabit oranlı vergiler.
4.Her şirket için banka hesabı açma hakkı.
5.Küçük işletmeler ve serbest meslek sahipleri için uyarlanmış vergilendirme.

Vatandaşlar için:

1 Devlet tarafından finanse edilen çocuklara yönelik oyun faaliyetleri hakkı.,
2 Tek ebeveynli aileler için kreşlere erişim ve öncelik.
3.Akademik zorluk yaşayan çocuklara ücretsiz kurs destekleri.
4 .Şehirde temizliğin ve güvenliğin artırılması.
5.İcra memurları, Noter ve tahsilat şirketlerinin hak ve yükümlülüklerinde reform.
Biz, Vatandaşlarımızın KBizler belli bir ideoloji ve grubun değil, Tüm Belçikalıların Partisi olarak, tüm Belçikalılara hizmet amaçlı yola Çıkıyoruz. Destek sizden hizmet bizden” dedi.

BRÜKSEL PARLAMENTO ADAYI İBRAHİM DANKUS: “BİRİKİM VE TECRÜBELERİMLE ADAY OLDUM”

19. Listede yer alan ‘Team Fouad Ahidar Partisi'nin Brüksel Parlamento Listesinden 13. Sıra Milletvekili Adayı İbrahim Dankus «Tüm tecrübelerimi  Brüksel'de  yaşayan herkes için kullanacağım»
İş Fırsatları: Göçmenlerin işgücü piyasasına erişimini kolaylaştırmak için programlar geliştirilmeli ve uygulanmalıdır.

Bu programlar, işbaşı eğitim programları, dil eğitimi ve iş bulma yardımı gibi unsurları içerebilir.
Sosyal Entegrasyon: Göçmenlerin yerel halkla etkileşime girmesini ve toplumdan bir parçası gibi hissetmesini teşvik etmek için programlar geliştirilmelidir.

Bu programlar, kültürel etkinlikler, spor programları ve dil değişim programları gibi unsurları içerebilir. Brüksel bölgesindeki göçmen sorunları karmaşık ve çok yönlüdür.

Bu sorunları çözmek için kapsamlı ve sürdürülebilir bir yaklaşım gereklidir. Hükümetler, sivil toplum kuruluşları ve yerel halk birlikte çalışarak göçmenler için daha adil ve kapsayıcı bir toplum yaratabilirler.

TEAM FOUAD AHIDAR partisinde iyi bir ekip var. Parti lideri başta olmak üzere iyi kadro ile başarılı işler çıkarabileceğimize inanıyorum. Brüksel seçmeninin de bu iyi kadroya gönül rahatlığı ile oy verebileceğini düşünüyorum. Her kesime gidip projelerimizi anlatarak, daha iyi yaşam ve kalkınmışlık adına oylarına talip olacağız. Neticede kazanan Brüksel olacaktır.

Dankus , toplumun beklentileri ve çözüme ulaştırılmasındaki soru işaretlerini iyi tahlil ederek, önereceğim politikaların topluma yararlı olacağı düşüncesindeyim. Demokratik seçim kulvarında birikim ve tecrübelerimle yarışacağım. Bu vesileyle Dankus ve tüm adaylara başarılar diliyoruz” dedi.

Diğer tüm Kadın adaylar ise Partilerinin kendilerine yer vererek onurlandırılmalarından dolayı mutlu olduklarını, ‘TEAM FOUAD AHİDAR’ Partisi Başkan Fouad Ahidar’a teşekkür ettiler.

Adaylar Salma El Caïd Lasri , Nesrin Mahmoud, Yasmina Tajmout, Najima El Arbaoui yaptıkları tanıtım konuşmalarında: “Kadın Hakları, Çocuk Hakları, İnsan Hakları başlıklı konularda hemfikir olduklarının altını çizerek, Belçika Siyasetine Kadın adaylar olarak yeni düşünce, yeni ufuklarla geliyoruz. Halkımızın takdiriyle seçildiğimizde Belçika’da yaşayan multi kültüre sahip tüm inançlar ve kültürlere mensup vatandaşlara, eşit bir şekilde hizmet edeceğimizi beyan ediyoruz” dediler.

www.belcikaaydinhaber.com