~~BİNDUS ÖDÜLLÜ "˜HERŞEY DAHİL' ADLI BELGESEL FİLM GÖSTERİMİ SUNDU

Belçika'da hizmet veren çeşitli uluslara ait Sivil Toplum kuruluşlarını bünyesinde toplayan ve bir üst çatı kuruluşu olan "˜BİNDUS' Dernekler Birliği Antalya Filim festivalinde ödül alan Volkan Üce imzalı "˜All-in Filmavond' (Herşey Dahil Otel) adlı belgesel gösterimi organize etti.

Belçika’da hizmet veren çeşitli uluslara ait Sivil Toplum kuruluşlarını bünyesinde toplayan ve bir üst çatı kuruluşu olan ‘BİNDUS’ Dernekler Birliği Antalya Filim festivalinde ödül alan Volkan Üce imzalı ‘All-in Filmavond’ (Herşey Dahil Otel) adlı belgesel gösterimi organize etti.

Başkanlığını Hikmet Çakır ve Koordinatörlüğünü Selamet Belkıran’ın yaptığı BİNDUS Derneği sosyal, kültürel ve sanat anlamında etkinliklere imza atmakta.

Brüksel’de gösterimi yapılan film sonrası film hakkında, konuşmalar yapılarak, filmin konusu ve aktörlerinin psikolojileri değerlendirilmelerde bulunuldu. Filmin yapımcısı Volkan Uce ve Brüksel Hükümeti Başbakanı Rudi Vervoort’un Danışmanı Zeynep Balcı’nın da panelist olarak katkı sunduğu film ilgiyle izlendi.

Filmin Yapımcısı Volkan Üce, kendisi ve filim hakkında dergimize şu açıklamalarda bulundu:

“Ben Volkan Üce, Aslen Nevşehir’li olup, Anvers şehrinde yaşıyorum. Burada doğup büyüdüm. Üniversite eğitimi alarak, ‘Uluslararası İlişkiler’ üzerine diploma aldım. Daha sonra Üniversite’de çalıştım. 29-30 yaşlarımda film yapmaya karar verdim. Belgesel çekmeye başladım. Uzun metrajlı ilk belgeselim İlk belgeselim olan ‘Displaced’ 2017’de Belçika devlet televizyonunda gösterildi.

İkinci belgeselim ise, (All-in Filmavond) ’Herşey Dahil Otel’ oldu. Belgeselin konusu  ilk defa köyünü terk, Antalya/Manavgat’ta bulunan ‘Herşey Dahil Otel’inde çalışmaya başlayan gençlerin, gelişimi, değişimi, hayata bakış açısının değişip, değişmediği, hayalleri, hedefleri değişiyor mu? Bu konuları işledim. Bu anlamda ilk iş görüşmesine başlayan andan itibaren geçen iki senelik süreçteki gençlerin gelişmelerini takip ettim. Binlerce gencin Antalya’daki turistik Otellerdeki gelişim ve değişimlerini dile getirmeye çalıştım.

Filmdeki gençlerden biri Urfalı İsmail, diğer de Osmaniyeli Hakan adlı bir gencin çalışma ortamı, psikolojileri ruh hallerini yansıtmayı amaçladım. Filmimizi tam olarak Belçika televizyonu VRT’nin ve RTF web sitelerinden izleyebilirler. Filmlerimiz Belçika Devlet kanalı ortak yapımı olduğu için You-Tube yükleyemiyoruz. ‘Herşey Dahil’ adlı belgesel filmimiz, geçen sene ‘Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde en iyi belgesel ödülü aldı” dedi.

Belçika Aydın Haber olarak bu ödüllü filmi izledik. Çok başarılı bir film olmuş. Bu vesileyle Yönetmen Volkan Üce’yi ve tüm ekibini tebrik ediyor, bu güzel film ile, bizleri ve seyircileri buluşturan BİNDUS Derneğine teşekkür ediyoruz.

Volkan Üce…

Belçika’daki Antwerp Üniversitesi’nde Politika ve Sosyal Bilimler dalında yüksek lisans yaptıktan sonra aynı üniversitede çalışmaya başladı ve doktorasını tamamladıktan sonra sinema yapmaya karar verdi. İlk belgeseli Displaced, 2017’de Uluslararası Leipzig Belgesel ve Animasyon Film Festivali’nde gösterildi ve hem Belçika basını hem de uluslararası basının büyük ilgisine mazhar oldu. Film, bir yanıyla Belçika ve Hollanda’da büyüyen üçüncü kuşak Türklerin kimlik krizini yansıtırken, diğer yanıyla da Türk ve Batı Avrupa toplumlarının bugünkü hallerini resmediyordu.

Yönetmenliğini Yaptığı Belgesel Filmler

Her Şey Dahil - 2021 .... Uzun Belgesel, 01:18:00

7. Türk Dünyası Belgesel Film Festivali, Profesyonel Belgesel Film Yarışması, Birincilik Ödülü. 2022

41. İstanbul Film Festivali, Ulusal Belgesel Yarışması, Mansiyon Ödülü. 2022

16. Boston Türk Belgesel ve Kısa Film Yarışması, Belgeseller Bölümü, En İyi Film Ödülü. 2021

58. Antalya Altın Portakal Film Festivali, Ulusal Belgesel Film Yarışması, En İyi Belgesel Film Ödülü. 2021

19. Paris Türk Filmleri Festivali, Gösterim Seçkisi. 2022

26. Nürnberg Türkiye/Almanya Film Festivali, Sinema Dünyaları Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2022

54. SİYAD Türkiye Sineması Ödülleri, Uzun Belgesel Ödülü Adayı. 2022

21. Boston Türk Film Festivali, Belgesel ve Kısa Film Yarışması Ödüllü Filmleri, Gösterim Seçkisi. 2022

Başka Sinema Belgesel Haftası,Gösterim Seçkisi. 2022

1. Seyir Derneği Ayvalık Film Festivali, Bu Dünyanın Çocukları Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2022

Arafta (Displaced) - 2017 .... Belgesel, 01:13:00

11. Documentarist İstanbul Belgesel Günleri, Türkiye Panorama Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2018

17. !f İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali, !F Yeni Bölümü, Gösterim Seçkisi. 2018