BTMB'NİN YENİ BAŞKANI HÜSEYİN DÖNMEZ OLDU.

Kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği’nin 7. Genel Kurulu toplantısı Brüksel’de yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığı’nı Mustafa Ulusoy’un yaptığı Genel Kurul toplantısında yapılan oylamada Hüseyin Dönmez tekrar başkanlığa getirildi.

Kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği’nin 7. Genel Kurulu toplantısı Brüksel’de yapıldı. Divan Kurulu Başkanlığı’nı Mustafa Ulusoy’un yaptığı Genel Kurul toplantısında yapılan oylamada Hüseyin Dönmez tekrar başkanlığa getirildi.

GENEL KURUL DİVAN BAŞKANLIĞINI MUSTAFA ULUSOY ÜSTLENDİ.

Genel Kurul, Divan Kurulu Başkanlığına Mustafa Ulusoy, Kâtip üyeliklere Sedat Gökçe ve Celil Gündoğdu oy birliğiyle seçildi.
Mustafa Ulusoy, gündem maddelerini sıralayarak, Şehitlere ve vefat eden gazetecilerin anısına bir dakikalık saygı duruşuyla kurulun açılışını yaptı.
Sırasıyla Yönetim Kurulu ve Mali Raporların okunması ve ibrasının ardından raporlar hakkında ve tüzük değişiklikleri hakkında görüşler belirtildi.
Genel Kurul sonrası yapılan seçimde Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dönmez olurken, yönetim kurulu üyeliklerine Zana Eminli Acar, Celil Gündoğdu, Fikret Aydemir, Kadir Duran, Denetleme ve Etik Kurulu’nda ise Başkan Mustafa Ulusoy, Üyeler Sedat Gökçe ve Ayhan Demir görev üstlendiler. Genel Kurul gündeminin tamamlanmasının ardından dünden bugüne yaşanan zorluklar, şahit olunan olaylar gündeme getirilerek geçmişe yönelik hatıralar yad edildi.

ZANA EMİNLİ ACAR; “ARKADAŞLARIMA GÜVEN VE DESTEKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM’’

Kısa adı BTMB olan Belçika Türkçe Medya Birliği’nin ilk kadın başkanı olarak son iki süresince başkanlık görevini taşıyan Zana Eminli Acar yaptığı teşekkür konuşmasında şunlara değindi: “Bana güvenip, beni başkan olarak seçen ve son iki yıl boyunca her zaman yanımda olan arkadaşlarıma şükran borçluyum. Elbette zor bir dönem sonrası göreve gelmiştim. Hem meslek alanında yaşadığım zorluklar hem de pandemi bir kurumun özgürce program yapması ve uygulamasını zorlaştırdı. Bizler bu dönemi halkı bilinçlendirme, haber verme, halkın sesi olma bağlamında büyük ölçüde kendi mesleğimizi canlı tutarak geçirdik.
Kasım 2019 tarihinde başlayıp dünya çapında 7 milyona yakın insanın hayatını kaybettiği COVID-19 pandemisi salgını Dünya Sağlık Örgütü’nün5 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı pandeminin artık küresel acil bir durum olmadığını açıklaması ile son bulmuş, hayatımız normale dönmüştü.
BTMB’nin kurucu ve Onursal Başkanı Sayın Hüseyin Dönmez’e kurumumuzun başarılı bir yönetimle bugünlere kadar gelmesinde büyük emeği vardır. Her şartta ve her zaman bizlerin yanında olmuştur. Kendisine şahsım ve yönetim kurulu başkanı olarak teşekkür ediyorum.
Artık bundan böyle yeni bir dönem başlıyor. BTMB yeni yönetim ile daha güçlü bir şekilde yoluna devam edecektir. Bizlerde her zaman olduğu gibi üzerimize düşen görevi mutlaka yapacağız’’ dedi.

MUSTAFA ULUSOY; ‘’60. YIL ÜZERİNE ÖZEL BİR ÇALIŞMA TAKVİMİ OLUŞTURULMALI’’

Genel Kurul sonrası Etik ve Denetleme Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Mustafa Ulusoy ise BTMB’nin bir meslek kuruluşu olarak Belçika’da var olmasının önemine vurgu yaptı. Ulusoy konuşmasında; ‘’BTMB’nin 8 yıllık bir geçmişi var. Bir kurumun köklü bir kurum olması, kalıcı olması, elbette kolay değil. Birçok zorluğu yaşayarak gördük. Tecrübeler edindik ve bugünlere geldik. Şimdi bir olgunluk evresindeyiz. Şimdi yeni bir yönetim oluşturuldu. Bu yıl bizim için özel bir yıl. Türklerin Belçika’ya gelişinin 60. Yılı münasebeti ile mutlaka dikkat çekici bir etkinlikler zinciri oluşturmalıyız. Önümüzdeki günlerde bu konuda bir araya gelerek çalışmalara başlamalıyız’’ dedi.

CELİL GÜNDOĞDU; ‘’BTMB MEDYA ALANINDA ÖNEMLİ BİR MESLEK KURULUŞUDUR’’

Belçika Aydın Haber Dergisi Genel Yayın Sorumlusu Celil Gündoğdu BTMB’nin bir meslek kuruluşu olarak varlığının önemine vurgu yaparak şu noktalara değindi.
‘’BTMB Belçika’da faaliyetlerde bulunan kurumların temsilcilerinin bir araya gelerek kurduğu bir meslek kuruluşudur. Bu bir ihtiyaçtır ve olmalıdır. Bizler aslında BTMB öncesi bir Medya Konseyi fikri ile bu yola çıkmıştık. Daha sonra ise bu çalışmalar BTMB oluşturularak resmileşti. Belçika’da Türk toplumu var olduğu sürece Türk toplumunun hayatının kayıt altına alınması, hayatının Türk dünyasına yansıtılması, Türkçe tadında sağlıklı bir iletişim ağının sağlanması için Türkçe Medya sektörüne mutlaka ihtiyaç var. Bizler var olduğumuz sürece bu kuruma sahip çıkacağız ve geleceğe taşıyacağız. Yeni yönetimin güzel işler yapacağını düşünüyor ve arkadaşlarıma başarılar diliyorum’’

BTMB’nin yeniden göreve getirilen kurucu ve onursal Başkanı Hüseyin Dönmez arkadaşlarının güveni ve desteği için kendilerine şükranlarını sundu. Kurumun gelecek döneme yönelik çalışma takvimi için ileriki haftalarda tekrar bir araya gelineceğini belirten Dönmez Olağan Genel Kurul kararlarının hayırlı uğurlu olmasını diledi.