TURKISH LADY DERNEĞİ ‹DÜNDEN BUGÜNE TÜRK AİLELERİ› ADLI MUHTEŞEM BİR KONFERANSA İMZA ATTI

Belçika’da ilk Kadın sivil toplum derneklerinden olan ‘Turkish Lady Derneği’, Türk ve Fas toplumunun Belçika’ya gelişinin 60. yıl kutlamaları çerçevesinde muhteşem bir konferansa imza attı.

Belçika’da ilk Kadın sivil toplum derneklerinden olan ‘Turkish Lady Derneği’, Türk ve Fas toplumunun Belçika’ya gelişinin 60. yıl kutlamaları çerçevesinde muhteşem bir konferansa imza attı.

Turkish Lady Derneği kurucu ve Başkanı Derya Aliç’in öncülüğünde Brüksel’de bulunan ‘Turksi Unie Dernek Salonu’nda gerçekleştirilen Konferansın konuşmacısı alanında otorite olan ‘Klinik Psikolog’ Dr. Ertuğrul Taş’dı.

Başkan Aliç ve Yönetim kurulu üyelerinin konuklarını karşıladığı konferansa T.C. Brüksel Muavin Konsolosu Caner Ordu, Saint Josse Belediye Başkan Yardımcısı Dorah Ilunga, Saint Josse Belediye Meclis Üyesi Hatice Özlücanbaz, Schaerbeek Belediye Meclis üyesi Emel Köse, T.C. Kültür Bakanlığı Şairlerinden Kamil Sayın, BİF Başkanı Muhammed Ünal ve  Belçika Trabzonlular Derneği Temsilcisi Adnan Demir, Euro Active Koordinatörü Tekin Deniz ve kalabalık kadın ağırlıklı, davetli topluluğu katıldı.

Başkan Aliç: ‘Bizim dernek olarak sloganımız ‘Sende değerlisin benim için’dir

Belçika Türk toplumunun ilk dernek Başkanlarından olan ve 20 yılı aşkın süredir gece gündüz toplumumuzda özellikle kadınlar ve sorunlarına yönelik çalışmalarıyla toplumun takdirini alan, ‘Turkish Lady Başkanı Derya Aliç yaptığı selamlama konuşmasında tüm davetlileri selamlayarak, katılımlarından dolayı, kendilerine teşekkür etti.

Başkan Aliç: Bugün bu güzel konferansı onurlandırdınız. Konferanstaki Amacımız Türk ve Fas toplumlarının güzel ülke Belçika’ya gelişinin 60. Yılına bir not düşmekti. 60 yıllık süreçte tüm toplumlar olarak, bir arada birlik, beraberlik ve dayanışma adına, kültürel değerlerimizle birlikte uyumu ilerletmektir.

Başta konferansı sunacak olan ‘Klinik Psikolog Sayın Dr. Ertuğrul Taş’ ve siz davetlilerimize şahsım ve yönetim kurulu arkadaşlarımız adına teşekkür ediyorum. Dernek olarak arkadaşlarımızla yola çıkarken, güzel bir slogan belirledik ‘Sende değerlisin benim için” bu slogan dernek olarak tüm insanlara olan sevgi ve hizmetimizin bakışını ifade ediyor. Bizler özellikle kadınlarımız için ‘iyilikleri ifade etme adına yola çıktık. Bir taraftan etkinliklerimizle toplumumuzda sorunu olabilecek olanların yanında onların sorunlarına çareler ararken, diğer taraftan da kendi dünyamızın mutluluklarını da birlikte sevincini yaşamak ve paylaşmaktı” dedi.

Klinik Psikolog Dr. Taş:  “Aile, sağlıklı ve gelişen toplumun temel taşıdır”

Klinik Psikolog Ertuğrul Taş, Fransızca yaptığı konuşmada ‘Belçika Türk Toplumu’nda aile yapısının dünü ve bugünü hakkında sosyolojik, psiklojik ve toplumsal yapısı hakkında sinevizyon eşliğinde bilimsel verilerle güzel bir sunum yaptı.

Dr. Taş: “Belçika Türk Toplumu’nun 60 yıllık sürecinde ‘Aile ve Evlilikler’ konusunda yaptığı araştırmalar ve edindiği tecrübeleri örnekleriyle anlattı. Aile ve evlilikleri sorunlu kılabilecek olan konular hakkında da bilgiler aktaran Dr. Taş: “Aile her zaman ve her devirde toplumlar için önemli bir kurumdur. Aile yapısı toplumu etkileyen ve toplum değerlerini koruyan bir yapıdır. Bu yapı bozulursa, toplumda bozulabilir. Özellikle gençlerimizi ‘ailenin önemi’ hakkında bilgilendirmeliyiz. Unutmamak gerekir ki, Sağlıklı toplumlar, sağlıklı aile kurumuyla ayakta kalır” dedi.

Sorulan soruların cevaplandırılmasıyla konferans sona erdi.

Jojo & Kükü adlı tiyatro grubunun ‘göç ve ırkçılık üzerine sunduğu gösteri’ alkışlarla karşılandı.

Türk mutfağından yiyecek ve ikramlarla program sona erdi.

**********************************

Böylesi güzel bir konferansa imza atan Turkish Lady Başkanı Sayın Derya Aliç’in şahsında tüm Yönetim Kurulunu tebrik ediyoruz. www.belcikaaydinhaber.com