BELÇİKA

FEDERAL MİLLETVEKİLİ VE SAİNT-JOSSE BELEDİYE BAŞKANI EMİR KIR HÜKÜMETİ CAMİİ BASKINLARI KONUSUNDA UYARIYOR.

Email :

~~Federal Milletvekili ve Saint-Josse Belediye BaÅŸkanı Emir KIR yarın çarÅŸamba günü saat:14:00'de yapılacak adalet komisyonunda, Hükümetin Kanal Projesi çerçevesinde yaptığı orantısız cami denetimlerini sorularıyla gündeme taşıyacak. Soruları Hükümet adına Adalet Bakanı, Koen GEENS cevaplayacak.

Åžu ana kadar terör suçlarına bulaÅŸmış kiÅŸilerin tamamının camilere gitmediÄŸine dikkat çeken Kır « Burada cami yöneticileri denetimlere karşı deÄŸiller ; önemli olan bu denetimlerin zamanlaması ve yapılış ÅŸekli » dedi.

FEDERAL MİLLETVEKİLİ VE SİNT-JOSSE BELEDİYE BAÅžKANI EMİR KIR HÜKÜMETE CAMİLERDE YAPILAN BASKINLARI SORDU

Sayın Bakan,

2017 yılının haziran ayında Brüksel Camiler BirliÄŸi ile İçiÅŸleri Bakanını biraraya getirmiÅŸtim. Bu görüÅŸmeden camilerde kontrolleri gerçekleÅŸtiren ekipleri, bu operasyonların insanlık onuruna yakışır ÅŸekilde yapılması konusunda uyarılacağı bildirilmiÅŸti.

Parti grubum ve ben, Onem kurumunun Brüksel cami derneklerinden din dersleri kurslarına katılan çocukların fiÅŸlenmesi ve isim listesini istediklerinde çok endiÅŸelenmiÅŸdik.

Camiler BirliÄŸi temsilcileri, radikalizm ile mücadele çerçevesinde yapılan bu kontrollere karşı olmadıklarını bildirdiler.

Fakat bir yandan, camilere gelen müslümanların fiÅŸlenmesi, kontrol esnasında yolların kapatılması, bu camilere ÅŸüpheyle bakılmasına neden olurken, diÄŸer yandan denetimlarin cuma günleri, ibadet yapılırken gerçekleÅŸtirilmesi saygısızlık ve haksızlık olarak algılanmıştır.

Bugün itibariyle, artık din dersine katılan çocukların listesi istenmemesine karşın, yolların kapatılması ve ibadet saatinde denetimlerim yapılması devam etmektedir.

Sayın Bakan,

-Bu denetimleri yapan ekipleri bu konuda bilinçlendirmek için aldığınız tedbirler nelerdir ?

-Bu konuda servislere verdiÄŸiniz talimatlar nelerdir ?

-İbadet saatlerinde denetim yapılmayacağına söz verilmiÅŸti bu konuda bir geliÅŸme var mıdır ?

-Bazı denetimlerin hâlâ aynı ÅŸartlarda gerçekleÅŸtirilmesini nasıl açıklıyorsunuz ?

-Denetimler esnasında gönüllü çalışanların dernek yönetimi kurallarına tabi olamaması gerektiÄŸini ekiplere bildirilecekti, Bu konuda son geliÅŸmeler nelerdir ?

-Bu denetimlerde istenilen belgelerin bir listesini önceden ilgili camiye veya derneÄŸe göndermek ve sonrasında rdv alarak konrole gitmek mümkün deÄŸil midir ?

Saygılarımla,

 


Emir KIR

İlgili Etiketler :

Ilgili Haberler