~~Türkiye'nin İdlib operasyonu hazırlıkları çerçevesinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırına yakın noktalara konuÅŸlanan askeri araçlar tüm gece hazır bekledi. Sabah saatlerinde ise Suriye'deki hedeflere fırtına obüsleri ateÅŸlendi.
~~Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırına sıfır noktada bulunan OÄŸulpınar Karakolu çevresinde çatışma sesleri duyuldu. Güvenlik güçlerinin top atışları sürüyor. Öte yandan tankların sınır bölgesine konuÅŸlandırılma çalışmalarına devam ediliyor.
~~Türkiye, Irak ve Rusya'nın çatışmasızlık konusunda uzlaÅŸtığı Suriye'nin İdlib kentinde bir yandan Türkiye kentin güvenliÄŸi için operasyon hazırlığına giriÅŸmiÅŸken, diÄŸer yandan Özgür Suriye Ordusu'nun terör örgütü Heyet'ül Tahrir-i Åžam ile mücadelesi sürüyor. Top atışı yapıldığı düÅŸünülen karakolun yakınındaki sınırın sıfır noktasından yükselen siyah dumanlar, Türkiye tarafındaki OÄŸulpınar Mahallesi'nden görüldü.
CumhurbaÅŸkanı Recep Tayyip ErdoÄŸan’ın “İdlib’te ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. İdlib operasyonunun ardından yeni inisiyatifler almaya devam edeceÄŸiz” sözlerinin ardından, sınır ötesi operasyon hazırlığı kapsamında Reyhanlı ilçesine sıfır noktadaki Suriye sınırına askeri araç sevkıyatına gece saatlerinde de devam edilmiÅŸti.





















