~KRV- SEÇİM HAKKI GİRİŞİMİ BAŞKANI BAHATTİN GEMİCİ: EŞİT HAKLAR İÇİN SANDIK BAŞINA!

KRV- Seçim Hakkı Girişimi Başkanı eğitimci- yazar Bahattin Gemici Alman vatandaşı olan yurttaşlarımızı 26 Eylül'de yapılacak olan Federal seçimlere katılmaya çağırdı.

   KRV- Seçim Hakkı Girişimi Başkanı eğitimci- yazar Bahattin Gemici Alman vatandaşı olan yurttaşlarımızı 26 Eylül’de yapılacak olan Federal seçimlere katılmaya çağırdı.

   Kuzey Ren Vestfalya’da, CDU, FDP ve AfD’nin çifte vatandaşlık yasa önerisine karşı çıktıklarını belirten Gemici; “Berlin’de değişim şart. Oylarımızı çifte vatandaşlık, yerel seçim hakkı ve her alanda eşitlik için kullanalım. Aşırı sağın önünü keselimË® dedi.

   DÜSSELDORF- ALMANYA

   Almanya’da sayıları 700 bini aşan Türk kökenli Alman vatandaşlarının seçimlere katılma oranının düşük olduğuna dikkat çeken KRV- Seçim Hakkı Girişimi Başkanı Bahattin Gemici, “Yurttaşlarımız 26 Eylülde mutlaka sandık başına gitmeli ve oylarını göçmenlerin taleplerini savunan, eşit haklardan yana olan partilere vermelidir.Ë® dedi.

   Yurttaşlarımızın, STK temsilcilerinin parti bürolarını ya da kent merkezlerinde kurulan seçim standlarını ziyaret ederek milletvekili adayları ile görüşmelerini, sorunlarımızı iletmelerini isteyen Gemici gençlerimizi Alman siyasi partilerine üye olmaya ve buralarda görev almaya çağırdı. Gemici, “Yaşadığımız ülkenin sorunlarıyla daha yakından ilgilenmeli; taleplerimizi partilere iletmeli, Alman dostlarımızın desteğini almalıyızË® görüşünü savundu.

GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRELİM

   Almanya’daki sorunlarımızı gündeme taşımak, kamuoyu oluşturmak için tüm göçmen kuruluşlarının aralarındaki görüş ayrılıklarını bir kenara bırakarak ortak noktalarda güç ve eylem birliği yapmalarının önemine dikkat çeken eğitimci- yazar Bahattin Gemici şunları söyledi: “Yerel seçim hakkı, çifte vatandaşlık, okullarda Türkçe dersinin verilmesi ve yabancı düşmanlığının önlenmesi hepimizin ortak çıkarıdır. Birlikte mücadele ederek başarıya ulaşabiliriz.Ë®

ÇİFTE VATANDAŞLIK ALMANYA’NIN GÜNDEMİNDE

   Kuzey Ren Vestfalya’da, Sosyal Demokrat Parti SPD’nin çifte vatandaşlığın modernleştirilmesi ve kolaylaştırılması yönündeki yasa teklifinin CDU, FDP ve aşırı sağcı AfD tarafından reddedildiğini belirten Gemici; “Alınan karar sağ partilerin entegrasyon konusunda ne kadar samimi olduklarını göstermiştir. KRV-Seçim Hakkı Girişimi’nin başlattığı “çifte vatandaşlık kampanyasıË® ses getirmiş, konu Almanya’nın gündemine oturmuştur. Kesin kararı Federal Meclis verecektir. Seçim sonrası kurulacak yeni koalisyona bu talebimizi iletecek, konunun takipçisi olacağızË® dedi.

IRKÇILIĞI DURDURALIM

   Çifte vatandaşlığın Almanya’da yaşayan yurttaşlarımızın haklarını güvence altına alacağını, geleceği planlamalarını kolaylaştıracağını, gençlerimizin devlet memuru olmasının önündeki engelleri kaldıracağını, belediyelere, Eyalet Meclislerine ve Federal Meclise daha çok yurttaşımızın temsilci olarak seçilmesinin önünü açacağını ve böylece sorunlarımızın çözümünün kolaylaşacağını söyleyen Bahattin Gemici, “Ancak bu şekilde entegrasyon gerçekleşir; göçmenlerin demokratik yaşama katılmaları kolaylaşır, ırkçı ve yabancı düşmanı partilerin önüne set çekilirË® görüşünü savundu.