Siirt'in Åžirvan ilçesine baÄŸlı Maden köyünde bulunan bakır madeninde göçük meydana geldi. Göçükte çok sayıda iÅŸçi göçük altında kalırken 4 iÅŸçinin cesedine ulaşıldığı açıklandı.
Siirt’in Åžirvan ilçesine baÄŸlı maden köyünde bulunan bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 4 iÅŸçi öldü. Mahsur kalan çak sayıda iÅŸçinin kurtarılması için madene Siirt merkez ve Åžirvan’dan ambulanslar ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi.
Åžirvan ilçesine baÄŸlı Maden köyünde bulunan ve özel bir firma tarafından iÅŸletilen bakır madeni sahasında dün akÅŸam saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi. 3 vardiya halinde 15’er kiÅŸilik ekipler halinde çalışmaların sürdürüldüÄŸü ocakta yamaçtan kopan binlerce ton toprak ve kaya parçası maden sahasına aktı. Olay sırasında 8 kamyon ve 3 iÅŸ makinesiyle çok sayıda iÅŸçi göçük altında kaldı.






















