BELÇİKA

BELÇİKA POLİSİ ERMENİLERE MÜDAHALE ETTİ

Email :

- Belçika'nın baÅŸkenti Brüksel'de bulunan Avrupa BirliÄŸi (AB) kurumlarının önünde gösteri düzenleyen Ermenilere polis göz yaÅŸartıcı gaz ve tazyikli suyla müdahale etti.

Belçika dışındaki ülkelerden otobüslerle gelenlerin de aralarında bulunduÄŸu çoÄŸunluÄŸu Ermenilerden oluÅŸan grup, Türkiye ve Azerbaycan karşıtı gösteri düzenlemek için sabah saatlerinden itibaren AB Komisyonu ile AB Konseyi binalarının yakınındaki alanda toplanmaya baÅŸladı.

Slogan atarak bir süre burada kalan göstericiler, daha sonra izinsiz yürüyüÅŸe geçmek istedi. Belçika polisi bunun üzerine yolu keserek yürüyüÅŸe izin vermedi.

Polis, buna raÄŸmen dağılmayan kalabalığa tazyikli su sıkarak müdahale etti. Müdahalenin ardından grubun bir kısmı dağıldı, kalanlar ise beklemeye devam etti.

Polis, bir süre sonra kalan gruba da göz yaÅŸartıcı gazla müdahale etti. Bu sırada çıkan arbedede bazı göstericiler yaralandı. Göstericilerin büyük kısmı olaylar üzerine dağıldı.

İlgili Etiketler :

Ilgili Haberler