BaÅŸbakan Binali Yıldırım, canlı bomba saldırısının meydana geldiÄŸi Atatürk Havalimanı'nda ölü sayısının 41'e yükseldiÄŸini,239 kiÅŸinin de yaralandığını olduüu açıklandıaçıkladı
Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiÅŸ, dış hatlar geliÅŸ ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. Adalet Bakanı Bekir BozdaÄŸ'ın son açıklamasına göre ölü sayısı 41'e yükseldi, 239 kiÅŸi de yaralandı.
Dış Hatlar gidiÅŸteki patlama Rus milli havayolu ÅŸirketi Aeroflot'un ofisinin ve check-in iÅŸlemlerinin yapıldığı bankonun önünde meydana geldi.
21 KİŞİNİN CENAZESİ ADLİ TIP'TA
Atatürk Havalimanı'nda gerçekleÅŸtirilen canlı bomba saldırısında olay yeri ve hastanelerde yaÅŸamını yitiren 21 kiÅŸinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hastanelerde yakınlarına ulaÅŸamayan bazı vatandaÅŸlar da bilgi alabilmek için kurum önüne geldi. Öte yandan çevik kuvet ve bazı sivil polislerin de kurum içi ve dışında önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.
İSTANBUL VALİSİ VASİP ÅžAHİN'DEN AÇIKLAMA
İstanbul Valisi Vasip Åžahin ilk verdiÄŸi bilgide, saldırıda 28 kiÅŸinin öldüÄŸünü, 60 kiÅŸinin de yaralı olduÄŸunu duyurmuÅŸtu. Saldırı 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleÅŸtirildi.
Åžahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliÅŸ katı yolcu karşılama salonu giriÅŸinde sayısını 3 olarak deÄŸerlendirdiÄŸimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kiÅŸi hayatını kaybetmiÅŸ, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiÅŸtir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup geliÅŸmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriÅŸ ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuÅŸlara baÅŸlanacaktır" dedi.
Öte yandan havaalanında baÅŸka teröristlerin de olma ihtimalinin deÄŸerlendirildiÄŸi belirtildi.
ATATÜRK HAVALİMANI TAMAMEN KAPATILDI, TÜM UÇUÅžLAR İPTAL EDİLDİ
Öte yandan Atatürk Havalimanı'na iniÅŸ yapacak uçakların yolcuları, Genel Havacılık Terminali'nden çıkarıldı ve tüm yolcuların tahliye edilmesinin ardından havalimanı tamamen kapatıldı. BaÅŸbakan Binali Yıldırım gece saatlerinde havalimanında yaptığı incelemenin ardından uçuÅŸların 02.00'da normale döndüÄŸünü belirtti.
ABD, UÇUÅž YASAÄžINI KALDIRDI
ABD Federal Havacılık İdaresi (Federal Aviation Administration-FAA), İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının ardından, İstanbul ve ABD arası uçuÅŸlara getirmiÅŸ olduÄŸu yasağı kaldırdı.





















