TÜRKİYE

Son dakika… Suriye’ye askeri harekat başladı

Son dakika… Suriye’ye askeri harekat başladı
Email :

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentine baÄŸlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekât baÅŸlatıldı. TSK kaynaklarının verdiÄŸi bilgilere göre; ÅŸu an itibariyle Keklice ve Cerablus bölgesinde tespit edilen hedeflere F-16'lar hava taarruzu icra ediliyor. Türkiye tarafında konuÅŸlu bulunan tanklarla da Suriye tarafındaki anlık çıkan ve görünür IŞİD hedefleri vuruluyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Koalisyon Hava Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Halep kentine baÄŸlı Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD’ten temizlenmesi amacıyla askeri harekât baÅŸlatıldı. Harekât saat 04.00 civarında baÅŸlatıldı. Askeri harekat nedeniyle Gaziantep ValiliÄŸi’nce bazı yerler, Özel Güvenlikli Bölge ilan edildi. Önce TSK’ya ait obüsler IŞİD hedeflerine atış yaptı, sonrasında koalisyon uçakları IŞİD’i bombaladı. Bölgeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor.

 

Askeri kaynaklar kara harekâtının ÅŸu an itibarıyla baÅŸlamadığını belirtiyor. Geçit açma faaliyetinin sürdüÄŸü belirtilirken, ÅŸu anda dek 64 hedefe 224 atış yapıldı. Dün Gaziantep’in sınır ilçesi Karkamış’a IŞİD’in elindeki bölgeden havan mermileriyle yapılan saldırılar ardından Valilik Karkamışlılara “daha güvenli yerlere” gitmeleri uyarısında bulunmuÅŸ ve sınır bölgesindeki askeri hareketlilik artmıştı.

 

cerablus-orta
 

ÖZEL KUVVETLER SURİYE TOPRAKLARINDA

Harekat kapsamında Özel Kuvvetler Komutanlığı’na mensup askerlerin de sınır ötesine geçtiÄŸi bildiriliyor.

TSK UÇAKLARI DA KATILIYOR

Hava operasyonuna TSK’ya baÄŸlı savaÅŸ uçakları da destek veriyor. SavaÅŸ uçaklarının sınır ötesinde 4 ayrı harekat düzenlediÄŸi öÄŸrenildi.

TANKLAR HAZIR BEKLETİLİYOR

Öte yandan Karkamış sınır bölgesinde Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait tankların beklediÄŸi görüldü.

TSK: TÜM KOMUTA KADEMESİ HAREKATIN BAÅžINDA

Askeri kaynaklardan yapılan açıklamada “Harekatın baÅŸlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezinde  (Gnkur.BÅŸk, IInci BÅŸk. ve J. BaÅŸkanları) ve Kuvvet k.lıkları Harekat Merkezlerinde tüm komuta kademesi (Kuvvet K.ları ve karargahın tümü) harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor” denildi.

İlgili Etiketler :

Ilgili Haberler