Fenerbahçe ve Galatasaray'dan, Atatürk düşmanı Suudilere tarihi tokat

Süper Kupa’da süper rezalet, süper duruş... Maça Atatürk tişörtleri ve Ulu Önder’in sözleriyle çıkılmasına engel olunmak istendi. İki kulüp maça çıkmama kararı aldı. Türkiye’nin sesi oldular.

Süper Kupa’da süper rezalet, süper duruş... Maça Atatürk tişörtleri ve Ulu Önder’in sözleriyle çıkılmasına engel olunmak istendi. İki kulüp maça çıkmama kararı aldı. Türkiye’nin sesi oldular.

TFF’nin Süper Kupa maçını Suudi Arabistan’da oynatma inadı skandala, ardından da tarihi bir tokata dönüştü.

Galatasaray ve Fenerbahçe, Atatürk tişörtü ve Ulu Önder’in sözlerinin yer aldığı pankartla sahaya çıkma isteği Suudi yetkililerce kabul edilmedi. Bunun üzerine Türk futbolunun iki dev ekibi sahaya çıkmama kararı aldı. Süper Kupa maçı iptal edildi.

İki kulüp kafilesi, geç saatlerde otellerinden ayrılarak özel uçaklarla İstanbul’a döndü. Dün 14.00’ten bu yana yaşananların detayları şöyle...

TFF İKNA ETMEYE ÇALIŞTI

İlk  olarak maçtan önce İstiklal Marşı’nın okunmasına izin verilmediği iddiası sosyal medyaya düştü.

TFF bunu hemen yalanladı ancak gerçek daha sonra ortaya çıktı. Cumhuriyetin 100. yılı nedeniyle özel Atatürk tişörtleri giyeceklerini yetkililere bildiren iki kulüpten Galatasaray, “Ne mutlu Türküm diyene”, Fenerbahçe de “Yurtta sulh cihanda sulh” pankartıyla sahaya çıkacaklarını Suudi görevlilere iletti. Suudiler buna karşı çıktı.

İki kulüp başkanı saatlerce TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yöneticilerin tüm ikna çabalarına da direndi.

TEZAHÜRATINA BİLE DAYANAMADILAR

Maçın oynanmayacağı haberlerinin sosyal medyaya düşmesiyle maçı izlemek için Al-Awwal Park Stadı’nda yerlerini alan Türk taraftarlar da tepkisiz kalmadı.

İki takım taraftarları, “Mustafa Kemal Atatürk’ün Askerleriyiz” tezahüratı yaptı. Suudiler, tezahüratı bastırmak için stattaki müzik seviyesini artırdı. Türkler buna karşı ıslıklı protestoda bulundu.

ÖZGÜR ÖZEL: UNUTMAYACAĞIZ

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Suudi Arabistan’da yaşananlara tepki gösterdi.

Özel, “Süper Kupa maçına kulüplerimizin Atatürk tişörtüyle çıkmasına Suudi Arabistan yetkilileri izin vermiyor! Kulüplerimizin maça çıkmama kararını destekliyoruz. Türkiye’ye bu utancı yaşatanları da unutmayacağız” dedi.

'TİŞÖRTLERİ ALMAK İSTEDİLER'

İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyesi Mehmet Aslan, Sözcü Televizyonu canlı yayınında Riyad’da yaşananları anlattı.

Galatasaray genel kurul üyesi de olan Aslan, “İstiklal Marşı sorunu çıkmadı diyorlar ama yalan. Kulüpler bastırınca mecbur kaldılar. Suudiler, Atatürk tişörtlerini ve pankartlarını, soyunma odalarına girerek almak istedi ama malzemeciler direndi, vermedi. Daha sonra kulüplere, ‘Koridorlara güvenlik diktik. Tek bir Atatürk görseli bile görürsek el koyacağız’ diye bilgi gönderdiler. Bakanlık ve TFF, maça çıkılması için kulüplere baskı yaptı ancak iki başkan da dik durdu” diye konuştu.