BELÇİKA FENERBAHÇELİLER DERNEĞİ"ºNİN "¹VAKT-İ FENER"º RESEPSİYONA İLGİ BÜYÜKTÜ

Belçika Fenerbahçeliler Derneği'nin Brüksel'in en prestijli meydanı ve AB Binalarının olduğu Luxembourg'da bulunan Vester Bar'da düzenlediği "˜Vakt-i Fener' resepsiyonuna ilgi büyüktü

Belçika Fenerbahçeliler Derneği’nin Brüksel’in en prestijli meydanı ve AB Binalarının olduğu Luxembourg’da bulunan Vester Bar’da düzenlediği ‘Vakt-i Fener’ resepsiyonuna ilgi büyüktü.

Belçika Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Mahmut Korkmazer ve yönetim kurulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ‘Fenerbahçe’nin 100 yıllık (1907-2007) tarihi tablosu ve 100 yıl (1907-2007) hatıra Ajandası’nın tanıtım resepsiyonuna T. C. Brüksel Büyükelçisi Dr. Hasan Ulusoy, Türkiye'nin AB Nezdinde Daimi Temsilcisi Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, Federal Milletvekili ve Saint Joose Belediye başkanı Emir Kır, Brüksel bölge milletvekili Pierre Kompany, African Avards (Afrika altın ayakkabı başarı ödülleri komitesi) yöneticileri, Agustin İZEİDİ, Mahamat Haraun, Westerlo Kulübü ikinci . Başkanı Hasan Çetinkaya, Futbolcu Menajeri Saffet Balkan Dacic olmak üzere Belçika Fenerbahçeliler Derneği yöneticileri ve üyeleri katıldılar.

Resepsiyona 1907 Derneği Başkanı A. Ruşen Çetin ile Fenerbahçeli eski Futbolcu Şenol  Çorlu telefon ile katılarak, Belçika'daki  Fenerbahçelileri selamlayarak, takımlarına verilen desteklerden gurur duyduklarını ifade ettiler.

Program, Hakan Çeliköz’ün selamlama, hoş geldiniz,  konuşması ve başarılı sunumuyla başladı. Çeliköz Vakt-i Fener ‘in tarihçesi hakkında şunları anlattı:

Vakt-i Fener

1907 yılının baharında, Moda Beşbıyık Sokak 3 numaralı evde toplanan üç arkadaş Necip Okaner, Ziya Songülen ve Ayetullah Bey, Fenerbahçe’nin doğuşunun ilk adımını atarlar...

Sonsuza dek sürecek Vakt-i Fener’in başlamasıyla; Fenerbahçe aşkının ilk kalp atışları da duyulur...

Var olduğu gün itibariyle milyonların sevgisiyle buluşan, taraftarının kalp atışlarında hayat bulan Fenerbahçe’nin gurur dolu tarihinin en özel günü gelmiştir...

3 Mayıs 1918 Cuma günü Fenerbahçe Spor Kulübü’ne tarihi bir ziyaret gerçekleşir. Anafartalar kahramanı Ordu Kumandanı Mustafa Kemal, arkadaşı Sabri Toprak ile birlikte uzun zamandır merak ettiği Fenerbahçe’yi tanımak için Kuşdili’ndeki Kulüp binasına gelmiştir. Mustafa Kemal’i karşılayanlar arasında Mustafa El Katipzade de bulunur. Mustafa Kemal Paşa, kulüpte 2 saate yakın bir süre kalır. Bu süre zarfında kulüp hakkında detaylı bilgiler alır.

Kulüp müzesini gezer. Mustafa El Katipzade kulübün şeref defterini Mustafa Kemal Paşa’ya getirir. Paşa, kulübün şeref defterine Fenerbahçe için ebedi bir şeref meselesi olan hepimizin ezbere bildiği unutulmaz satırlarını yazar. Şeref defterini imzaladıktan sonra ayrılma vakti gelmiştir. Kulübün iskelesine inen Paşa, kendisini Moda’ya götürecek olan tekneye binmeden önce kulüp binasına doğru döner, sağ elini havaya kaldırarak: “Fenerbahçe’ye ebedi muvaffakiyetler dilerim” der.

Yıllar sonra “bu anı” Rüştü Dağlaroğlu’na gözlerinden sicim gibi yaşlar süzülerek anlatırken Mustafa El Katipzade: “Benim tanıdığım Mustafa Kemal ebedi muvaffakiyetler dilememiştir. Ebedi muvaffakiyetler emretmiştir.” der. İşte Mustafa Kemal Paşa’nın “Vakt-i Fener’i” o dilekler arasından bugün bizlere ulaşmaktadır. Bu dileklerini anlayarak Atatürk ilke ve devrimleri doğrultusunda Fenerbahçe’yi payidar kılacak her adım için harekete geçmek de biz Fenerbahçelilerin değişmez, emredilmiş vazifesidir. Vakt-i Fener’idir.

Bugün, bu vazifenin ifası için “Vakt-i Fener” kültür ve sanat projesiyle Mustafa Kemal Atatürk’ün tarif ettiği muasır medeniyet seviyesinde dalgalanmakta olan Fenerbahçe bayrağını, tarihin sanatı vurgusuyla sonsuzluğa doğru ulaştırmak için bir arada toplanmış ve işimize dört elle sarılmış bulunuyoruz…

Daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.  İlk olarak BFD başkanı Mahmut Korkmazer selamlama konuşmasında şunlara değindi: “Hepinize hayırlı akşamlar diliyorum. Başta Büyükelçilerimiz, başkanımız yabancı konuklarımız ve siz değerli tüm konuklarımız hoş geldiniz.

Bu gün sergilediğimiz tablo ve ajanda, Fenerbahçe’nin 1907-2007 yılında hazırlanan 100. Yılı anısına hazırlanmış eserlerdir. Bu tabloda Fenerbahçe’nin 100 yıllık arşivinden çeşitli tarihlere ait başarılı kronolojisi resimlerle  ifade etmekte. Bu tablo Fenerbahçe’nin tarihteki başarılarını hatıralarını yansıtmakta. Bu tablodan 1907 adet yapıldı. Birini de biz aldık. Bu tabloyu sizlere tanıtmak için 6 aydan beri gün bekliyorduk. Pandemi ortamı gereği yapamıyorduk, nasip bugüne imiş.

Sizlere katılımlarınızdan dolayı, Yönetim Kurulumuz üyeleri adına çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Büyükelçi Ulusoy: “Bu güzel tablo için Kulübümüze çok teşekkür ediyoruz”

Büyükelçi Dr. Hasan Ulusoy ise konuşmasında: “Öncelikle siz Fenerbahçelilere davetinizden dolayı teşekkür ediyorum.  Bu akşam hepimiz biriz, hepimiz aynı takımın sevenleri olarak bir aradayız.  Böylesi bir güzel resepsiyonu tertipleyen Başkan Mahmut Korkmaz’a ve yönetim kurulu arkadaşlarına da çok teşekkür ediyoruz. 

Fenerbahçeli iki büyükelçi olarak aranızdayız. Ben ve AB Büyükelçimiz Kemal Bozay. Belçika’da Fenerbahçe’nin bu kadar tanınması ve etkinliğinden de çok memnuniyet duyuyorum. Diğer takımlarımıza da sevgi ve başarı dileklerinde bulunuyoruz. Ancak, bizler için takımımız olan Fenerbahçe sevgisi de özeldir.

Bu akşamın özelliğini anladıkça bu program daha çok hoşuma gitti. İki anlamlı eseri yakından görünce, Fenerbahçe’nin yüz yıllık mücadelesini daha iyi anlıyor ve seviyoruz.  Bu güzel tabloyu hazırlayan Kulübümüze de teşekkür ediyoruz. Bu anlamlı gecemizde aramızda Afrikalı dostlarımızı da görüyorum. Onlara da katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

AB Nezdinde Büyükelçi Bozay: “Ailece Fenerbahçeli olmaktan gurur duyuyoruz”

AB Nezdinde Büyükelçi Kemal Bozay  konuşmasında: “ Öncelikle hepinizi selamlıyor, bizleri bu anlamlı gecede bir araya getiren Başkan Korkmazer ve ekibine teşekkür ediyorum. Ben küçükken Babam ve Amcam Fenerbahçeliydi. Bu anlamda ailece Fenerbahçeli olmaktan gurur duyuyorum.

Çocukluğumuzda Fenerbahçe Kampına giderdik. Oradaki önemli sporcuları görüyor takımımıza hayranlık duyardık. Fenerbahçe olunca zaman ve mekan yok. İnşallah yeni şampiyonluklarda buluşuruz. Hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Başkan  Kır:"Fenerbahçe denince yanlız Futbol'da değil, basketbol'da da şampiyonlukları var"

Federal Milletvekili ve Saint Josse Başkanı Emir Kır, “Sizler gibi ben de sizlerle birlikte olmaktan mutluyum. Belçika Fenerbahçeliler derneği başkanı Mahmut Korkmazer’e başarılar diliyorum. Takımına çok katkıları var. Kendisini uzun yıllardan beri tanıyorum. Fenerbahçe için gece gündüz koşturan manevi ve maddi anlamda katkılardan kaçınmayan, takımına aşık değerli bir Başkandır.

Başkan Korkmazer’in takdir ettiğim en güzel yönü kendi takımının şahsiyetinde tüm takım taraftarlarını da bir araya getiren bir özelliğe sahip. Spor her zaman barı, kardeşlik ve dayanışmadır. Bu anlamda bu günkü programı önemsiyorum. Fenerbahçe denince sadece futbol geliyor akla. Ancak Fenerbahçe Basketbol ve Voleybol olarak da başarılı ve şampiyonluklar yaşadı. Bu konu göz ardı edilmemeli. Bu programda emeği geçenlere teşekkür ediyor, Fenerbahçe ile birlikte tüm takımlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Daha sonra diğer konuşmacıların konuşmalarının ardından, sinevizyon gösterimi ve verilen resepsiyonla,  program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com