ÇİÇEK ABBAS'IN DOLMUŞU /Zana Eminli ACAR

~~Doldur boşalt, indir bindir bir yaşam.. Arkayı dörtleyelim lütfen, bekleme yapmayalım, şurdan bi son durak alır mısınız? Teyzeye yer verelim bi zahmet, siz nerede inecektiniz beyefendi? Para üstü gelmedi!..Ne kadar yollamıştınız? Müsait bir yerde inecek vaaaarrr..

~~Doldur boşalt, indir bindir bir yaşam..

Arkayı dörtleyelim lütfen, bekleme yapmayalım, şurdan bi son durak alır mısınız? Teyzeye yer verelim bi zahmet, siz nerede inecektiniz beyefendi? Para üstü gelmedi!..Ne kadar yollamıştınız? Müsait bir yerde inecek vaaaarrr..
                          *************
 Aslında ne kadar da hayatın ta kendisi, bir dolmuşun içi. Hayat bir yolsa ben de şoförüyüm beee:)) Asfaltı ağlatanından hemde, bir de dolmuşum var, kırmızı. Çiçek Abbas’ınki gibi. İçi de şımbıl şımbıl, ışıklı püsküllü falan, hatta kesin disko topu bile olurdu ufak bir tane bende:)) Bir de çok seri olurdum kesin. Hızlı şoförlerden.
 Hiç adetim değildir öyle yavaş, bezgin, ağır ağır, uyuz eşek gibi langıdı lan lan.. hahaha.. çok moda bu aralar, hatlar karıştı kusuruma bakmayın, dudak tiryakiliği
                          *************
 Hayatımıza girenler çıkanlar.. Dolmuşa binip inenler gibi. Değişik ve hızlı bir döngü. Hep bir sirkülasyon var. Birileri, beklentileriyle girerken hayatına ,birileri de vakti gelince çıkıyor. Ve bence bir süre yanlışlıkla uzun kalanlar da oluyor, son durağa gelince mecbur kalınıyor inilmeye haliyle.
 Hatta ne diyordu Sezen Aksu?!
 Birileri yolda kalır birileri yol alır
 Kanun bu
 Her insan kaderiyle gelir dünyaya
 Malum bu
                          *************
 Ve hayat en güvendiğimiz öğretmenimiz oluveriyor. Bize tek tek, tane tane, olmadı bazen kafamıza vura vura öğretiyor her şeyi. Üstelik dersi iyi dinleyen anlayan olunca notu da bol. Demek ki neymiş hayat öğretmenini iyi dinleyecekmişiz:) Evladıımmm ne diyorum beenn? Kime diyorum burdaaa?:)
 Bize yaptığı uyarıları dikkate alacakmışız. Öyle bodoslama her şeye dalmayacakmışız.
 Çalıştığın işten tut, kurduğun dostluğa kadar, yaptığın evlilikten tut, akrabalık ilişiklerine kadar.. Her şeyde kural bu, dinlemek, teslim olmak, dikkate almak.
 Öğretmen diyorki, üçgenin iç açılarının toplamı doksandır, sen diyorsun yok bir o noksandır. İlla ilk sınavdan sıfır mı alalım yani? Azıcık dersi dinlesek, olacak bu iş..
                        *************
Tabi kırık not alınca da bozmayalım moralleri.. bir sonraki sınava odaklanalım.. Çalışalım, çabalayalım! Kopya çekmesi de var tabi, o daha cazip geliyor gibi ancak kopyayla başarının devamlılığı imkansız.. İteklemeyle, ittirmeyle, kaktırmayla da olmuyor bu işler. Sevmek şart! Kendini adamak, konsantre olmak.
 Uzun zamandır çalışkan görünümüyle öğretmenin gözüne girmiş bir öğrencinin kopya çektiğini düşünün mesela.
 Ne olur?
 Öğretmenin sempatisini kazandıysa belki bir defalığına affedilir ama gözden düşer bir kere..
 Mesela bir iş yapıyorsun, kopyacısın, vizyonsuzsun, taklitçisin, bilgisizin ama dersten iyi not almaya çalışıyorsun.. Olmaazzzz, ondan bir halt olmaazz işte:)
 Bir kere affeder seni hayat öğretmeni, sonrası malum..  Otur sıfır:)
                         **********
 Bu metaforları yaparken Çiçek Abbas filminin en meşhur iki karakteri Şakir ve Çiçek Abbas geliyor aklıma. Ben Çiçek Abbas olmak isterim mesela olmadı Çiçek ablanıız:)) Ezilen ama doğru olan taraf, kopya çekmeyen, olduğu gibi. Naif, dürüst, seveni çok ama mazlum..
 Güçlünün zenginin karşısında bazen kendini yetersiz hisseden, ezilen lakin uzun süre haksızlığa boyun eğmiş, saygısından, sevgisinden, tutkusundan, ahlakından susmuş veee dayanılmaz bir noktaya geldiğinde, kahvede Abbas’ın sesi kulaklarda:
 -Sevene can feda, sevmeyene elveda
   Şoförün bahtı kara muavinin gönlü yara
   Sev beni seveyim seni
   Son durağa gelmeden inmesini bilmeli
   Sollama beni sollarım seni
   Dünya dikenli bir hayat sevenler de mi kabahat?
 Çilemse çekerim kaderimse gülerim
İstedim vermediler
 Sen şoförsün dediler
 Emeğimiz bilek zoru
 Allah’ım sen bizi koru
 Aşk bir sudur iç iç kudur
 Aşkı çekene derdi bilene sor
 Aşk çekenin yol gidenin
 Kabahat sende değil seni sevende
 Naaaabeeer!!!:))
 Bu dolmuş ÇİÇEK ABBAS’IN DOLMUŞ’u, binmek isteyene açılır kapılar..tııssssss;)
 Eyvallah canlar..

Her daim Gargara’nız.
 Zana Eminli Acar
 Tüm sosyal mecralarda: @zanagargara