BRÜKSEL'DEKİ BTBD'NİN KONSERİNDE DAVETLİLER TÜRKÜLERLE BULUŞTU

Başkanlığını Gül Avcıkurt'un yaptığı kısa adı (BTBD) "˜Belçika Teke ve Yöresi Burdur'lular Derneği, "˜Burdur'u Tanıtma Günleri çerçevesinde Avrupa ve Belçika'nın Başkenti Brüksel'de, 10 Haziran 2023 Saat 18:00'de Place De la Vaillance 5, Anderlecht'te bulunan Müzik Akademisi'nde güzel bir konser düzenledi.

BRÜKSEL’DEKİ BTBD’NİN KONSERİNDE DAVETLİLER TÜRKÜLERLE BULUŞTU

Başkanlığını Gül Avcıkurt’un yaptığı kısa adı (BTBD) ‘Belçika Teke ve Yöresi Burdur’lular Derneği, ‘Burdur’u Tanıtma Günleri çerçevesinde Avrupa ve Belçika’nın Başkenti Brüksel’de, 10 Haziran 2023 Saat 18:00’de Place De la Vaillance 5,  Anderlecht’te bulunan Müzik Akademisi’nde güzel bir konser düzenledi.

Başkan Avcıkurt’un ev sahipliğinde düzenlenen Konsere, T.C. Brüksel Başkonsolosluğu Muavin Konsolos Mustafa Ateşçi, Brüksel Miletvekilleri Hasan Koyuncu, İbrahim Dönmez, ‘Avrupa Burdurlular Derneği’ Başkanı Mehmet Kuşçu ve eşi raziye Kuşçu, Almanya’dan Ekrem ve Nesrin Bacak, Anderlecht Belediye Başkan Yardımcısı Julien Milquet, Belediye görevlileri, STK temsilcileri ve Almanya, Belçika genelinden davetliler katıldı.

Brüksel’e konser için Türkiye’den gelen Devlet sanatçıları Türk Halk Müziği Sanatçısı ve Müzik Öğretmeni Arzu Gök, Saz, Bağlama ve Yöresel Türkü Ses Sanatçısı Süleyman Yelen, Sipsi’de Unesco tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi’ Ödüllü Sanatçı Mehmet Bedel, Burdur bölgelerine ait Türkülerle güzel bir konser sundular. Müzik Akademisi mezunu Ümmühan Demiryürek sanatçı Arzu Gök ile birlikte düet yaptılar.

Anadolu’ya has enstürmanlar eşliğinde güzel sesiyle Burdur ve yöre türkülerini dillendiren Türk Halk  Müziği Sanatçısı Arzu Gök, sıcak ve samimi davranışlarıyla davetlilerin beğenisini kazanarak, bol bol alkışlandı.

Konser sonrası, Belçika’da yaşayan Burdurlu çınarlardan Ali Rıza Avcıkurt ve eşi Türkan Avcıkurt’a plaketlerini Muavin Konsolos Mustafa Ateşçi takdim etti.

Belçika’da İz bırakanlara ödüller takdim edilirken,  Farklı dallarda ödül alanlar arasında Gold FM’de yayınlanan ‘Efelerin Efesi’ program sunucusu, Özkan Akşit, yer aldı. Plaketi Anderlecht Belediye Başkan Yardımcısı Julien Milquet, takdim etti.

Sanatçı Arzu Gök’e, İYİ Parti Belçika Temsilci Üyesi Cemil Kara Plaketini takdim etti. Unesco tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi’ Ödüllü Sanatçı Mehmet Bedel’in plaketini Ekrem Bacak takdim etti. Saz, Bağlama ve Yöresel Türkü Ses Sanatçısı Süleyman Yelen’in plaketini Mehmet Kuşçu takdim etti.

Kısa adı (BTBD) ‘Belçika Teke ve Yöresi Burdur’lular Derneği’ adına bu programı düzenleye Yönetim kurulu Üyeleri Başkan Gül Avcıkurt’a da gecenin anısına bir Teşekkür Plaketi verdiler.

Program türküler eşliğinde oynanan oyunlar ve hatıra görüntüleriyle son buldu.  www.belvikaaydinhaber.com