BELÇİKA "˜9. TÜRKİYE BİLGİ YARIŞMASI'NDA İLGİNÇ SONUÇ: İKİ BİRİNCİLİK

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği'nin Koordinesiyle, yarışmanın fikir babası olan Gold Fm Program yapımcısı Sedat Gökçe (Esen Kalın)'nin her yıl hazırlayıp sunduğu, "¹9.Türkiye Bilgi Yarışması'nın finali sonuçlandı. GOLD FM'inde katkı sunduğu yarışmada Birinciliği Brüksel ve Liége paylaştı.

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği’nin Koordinesiyle, yarışmanın fikir babası olan Gold Fm Program yapımcısı Sedat Gökçe (Esen Kalın)’nin her yıl hazırlayıp sunduğu, ‹9.Türkiye Bilgi Yarışması’nın finali sonuçlandı. GOLD FM’inde katkı sunduğu yarışmada Birinciliği Brüksel ve Liége paylaştı.

Yarışma, Brüksel’de bulunan TOBB Salonunda, Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Hümeyra Altıntaş Kıran’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarışma programına T,C. Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, AB Nezdinde Büyükelçi Faruk Kaymakçı, T.C. Brüksel Başkonsolosu Umut Deniz, Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri, Öğrenciler ve Velileri katıldı.

Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmeni Aylin Erdem’in sunum konuşmasıyla başlayan program, Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla start aldı.

Sırayla yapılan konuşmalarda Eğitim Müşaviri Hümeyra Altıntaş Kıran ve Brüksel Bekir Uysal , “Türkçe’nin ve Bilgi Yarışmasının önemine dikkat çekerek, program yapımcısı Sedat Gökçe’ye ve programa katılan tüm öğretmen, Veli ve Çocuklara teşekkür” ederek yarışmacılara ‘başarı dileklerinde’ bulundular.

Yarışmaya Brüksel’den Nazlı Nil Gürbüz, Berkay Kartal, Anvers ve Gent’te Nisa Bayraktar, Elisa Akyüz, Charleroi-Mons’tan  Oğuz Kaya Yemliha, Nşisa Nur Kutlu, Liége’den Berra Yardım, Muhammet Yusuf Koç, Limbourg’dan Ahmet Yasin Şener, Kaan Öngün,  Namur’dan Emirhan Özdil, Ceylin Avcı, Genk’ten Eymen Mutlu, Berke Aziz Karataş katıldı.

Oluşturulan Juri’de ise, Dr. Lebriz Sönmez ve Türkçe ve Türk Kültürü Öğretmenleri Yavuz Özmetin, Menal Kaya görev aldı.

Gold FM Program sunucusu Sedat Gökçe, kapalı zarflardaki hazırlanan 20 soruyu yarışmacılara sundu. Yarışmada sorulara cevaplar 12 saniyeyle sınırlandırıldı. Sorulan yedek sorulara da birlikte cevap veren Liége ve Brüksel grubu birinciliği paylaştılar. Yapılan yarışma sonrası sonuçlar Juri tarafından açıklandı.

AB Nezdinde Büyükelçi Faruk Kaymakçı’da yarışmacı öğrencilere Avrupa ile ilgili 10 soru sordu. Yarışmacılar hazırlıklı olmamalarına rağmen soruları güzel bir şekilde cevaplandırdılar.

Final yarışmasına Belçika’nın Brüksel, Charleroi, Genk, Gent, Limbourg, Liege, Mons ve Namur bölgelerinden katılan yarışmacılar büyük heyecan yaşadılar.

Yarışmada Brüksel bölgesinden Nazlı Nil Gürbüz, Berkay Kartal, Liége bölgesinden Berra Yardım ve Muhammet Yusuf Koç yarışma finalinde birinciliği paylaştılar.

Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal birincilik ve ikinciliği kazananlara hazırlanan para ve diğer yarışmacıları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi

Büyükelçi Uysal ve Eğitim Müşaviri Kıran, ‘9. Türkiye Bilgi Yarışması Finali'ne salonuyla katkıda bulunan TOBB’a, Sponsor olan İşadamları Muzaffer Güler’e, Mehmet Türköz ’e, Ömer Şen’e, Gold Fm'e ve program yapımcısı Sedat Gökçe’ye teşekkür ederek, plaketlerini takdim ettiler.

Program, okunan şiir ve folklor gösterileri ve toplu resim çekimiyle son buldu.

www.belcikaaydinhaber.com