19. SPOR TURNUVASI VE KÜLTÜR FESTİVALİNDE GENÇLERDE "˜FC BIZZ ELITE SAINT JOSSE' YETİŞKİNLERDE İSE, "˜FC IĞDIRSPOR 76' BİRİNCİ OLDULAR.

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır'ın himayesinde "˜FC Anatolie 95'in Evere'de bulunan Saint josse Belediye stadında organize edilen '19. Spor ve Kültür Şenliği coşkulu katılımla sonuçlandı.

Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır’ın himayesinde ‘FC Anatolie 95’in Evere’de bulunan Saint josse Belediye stadında organize edilen ’19. Spor ve Kültür Şenliği coşkulu katılımla sonuçlandı.  

Başkan Emir kır’ın ev sahipliğinde gerçekleşen programa T. C. Brüksel Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu Fethi Akkan, Saint Belediye Başkan yardımcıları Dorah Ilunga, Kadir Özkonakçı, Belediye Meclis Üyeleri Halil Dişli, Safa Akyol, Turkish Lady Genel Koordinatörü Derya Aliç, Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın, STK Temsilcileri, Spor Kulüp başkanları, sporcular ve aileleri katıldı.

Gün boyu süren müsabakalar sonucunda centilmence yarışan takım maçları sonrası Turnuvada Gençlerde ‘FC Bizz Elite Saint Josse’ gençlerde birinci olurken, yetişkinlerde ise ‘FC Iğdırspor 76’ birinci olarak kupalarını büyük bir coşku içerisinde aldılar.

Gün boyu süren müsabakalar sonucunda centilmence yarışan takım maçları sonrası kupaları başkan Kır ve Başkan yardımcıları takım temsilcilerine takdim ettiler.

Programın eğlence bölümünde ise Bulgaristan Türk Folklor ekibi ve değişik uluslara mensup folklor gösterileri ve sanatçıların eşliğinde davetliler gönüllülerinde eğlendiler. Miniklerin Tekwando gösterisi alkışlarla karşılandı.

Davetliler bir taraftan kurulan stantlarda Türk mutfağından yapılan yemekleri tadarken, diğer taraftan da maçları ve müzik folklor gruplarını izlemenin keyfini yaşadılar.

Çocuklar için kurulan parkurlarda çocuklarda oyunlar oynamanın ve spor yapmanın heyecanını yaşadılar.

Başkan Kır yaptığı konuşmada: “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz ve bu yıl ‘19. Spor ve Kültür Şenliği’mize katılan tüm davetlilerimize ve bu organizasyonumuzda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Amacımız geleceğimiz olan gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutarak sporu sevmelerini ve yapmalarını sağlarken ailelerinde hem spora hem de birlikte yaşamın en önemli unsuru olan dostluk ve dayanışmaya vesile olmaktır. Ailelerin çocuklarıyla birlikte değişik kültürleri tanımaları önemlidir.

Bu etkinliklerle Brüksel’de yaşayan değişik toplumların tanışma ve kaynaşmasını sağlamayı, sporun centilmenliğinin pekişmesi anlamında da çok önemlidir” dedi. Kupaların verilmesiyle program sona erdi.

www.belcikaaydinhaber.com