Mozaik Vakfı tarafından 'Kerbala Gözyaşı Geceleri' programı düzenlendi. Programa katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Geceye Hollanda ‘da yaşayan Alevi ve Sünniler büyük ilgi gösterdiler.
Mozaik Vakfı tarafından 'Kerbala Gözyaşı Geceleri' programı düzenlendi. Programa katılanlar gözyaşlarını tutamadı. Geceye Hollanda ‘da yaşayan Alevi ve Sünniler büyük ilgi gösterdiler.
Geceye, Lahey Din Hizmetleri Müşaviri ve Hollanda Diyanet Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ünver, Milletvekillerinden Tunahan Kuzu, Selçuk Öztürk, Feyenoord İlçesi Belediye Başkanı Seyit Yeyden, Benimsigortam sahibi Mehmet Keskin ile Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil katıldı.
Hollanda Sivaslılar Platformunun bu bağlayıcı ve birleştirici programa destek ve katkılarından dolayı İbrahim Çitil’e bir plaket sunuldu. Plaketi Mozaik Vakfı Başkanı Zekeriya Arslan verdi. Gözyaşı Gecelerinin Amsterdam RAİ Kongre Salonu'nda düzenlediği "Kerbela" gecesinde gözyaşları sel oldu.
Gözyaşı gecesi hakkında bir değerlendirme yapan Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanı İbrahim Çitil: Böylesine anlamlı bir günde burada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek programı hazırlayıp sunanlara teşekkür etti. Başkan Çitil: “Peygamber Ehlibeytini sevmenin imanın bir gereği olduğunun altını çizerek, alemlere rahmet olan yüce İslam Peygamberi Hz. Muhammed Mustafa’nın ümmeti olanların, İmam Hüseyin’e vefa borcu olduğunu anlatarak, günümüzdeki Yezidlerin hain oyunlarına gelmemiz lazım. Kardeşliğimizi, birlik ve beraberliğimizi hiçbir kimsenin bozmasına asla izin vermemeliyiz" dedi.
GÖZYAŞI GECELERİ NEDEN KERBELA’YI İŞLEDİ
Gözyaşı Sanat Merkezi başkanı Haşim AKTEN: "Bunu tek sebebi ve niyeti var. Yarın mahşere Müslüman sanatçılar olarak Hüseyin aşkına dökülmüş gözyaşlarımızla gitmek istedik. Bugüne kadar İslam için acı çeken başta sahabiler olmak üzere binlerce program yaptık. İstedik ki Kerbela’nın acısını da işleyelim ve gözyaşlarımız İmam Hüseyin ve yaranı için de dökülsün. Gözyaşı Gecelerine gelen sevenlerimizin de gözyaşları Hüseyin aşkına dökülsün de yarın mahşerde Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Efendimize giderken yüzümüz olsun."
HERKESİ DAVET EDİYORUZ
"Evet herkesi davet ediyoruz. Belki de bilmediğiniz ve bilmek zaruretimiz olan Kerbela’yı öğrenmiş olacaksınız. Belk ide hayatınızda bu fırsatı bir daha bulamayacaksınız. Gözyaşı Geceleri’nin de bu programı tekrar sunması çok zor olacaktır diye konuştu.Konuşmaların ardından Gözyaşı Sanat Merkezinin hazırladığı ve yönetmenliğini Haşim Akten'in yaptığı 'Gözyaşı Geceleri Kerbala' oyunu sunuldu.
Yaklaşık bin kişinin izlediği programda birçok izleyicinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.Gözyaşı Geceleri Kerbela önümüzdeki günlerde Hollanda'nın birçok şehrinde ve Avrupada sahnelenecek.
Hollanda Sivaslılar Platformu Başkanıİbrahim ÇitilHollanda Sivaslılar Platformu Başkanı
www.sivaslilar.nl www.sivaslilarplatformu.cominfo@sivaslilar.nl