Bayanları bilgilendiren ve kısa bir meditasyon uygulayan Gardiyanoğlu yaşamın tüm zorluklarına rağmen, yaşamı mutlu kılmak mümkün, bunun en önemli ayağı ise "Hayatın gerçekleriyle yaşamak zorunda" olduğumuzu kabullenmektir.
Kısa adı BTKB olan Belçika Türk Kadınlar Birliği'nin Kahvaltı Konuğu Yaşam Koçu Bülent Gardiyanoğlu idi.
BADD Kültür salonunda Bayanları bilgilendiren ve kısa bir meditasyon uygulayan Gardiyanoğlu yaşamın tüm zorluklarına rağmen, yaşamı mutlu kılmak mümkün, bunun en önemli ayağı ise "Hayatın gerçekleriyle yaşamak zorunda" olduğumuzu kabullenmektir.
BTKB Başkanı Leyla Teker ve Yönetim Kurulu Üyelerinin davetlilerini sıcak bir şekilde karşıladığı, mini konferansa ilgi büyüktü. Konferansı Gardiyanoğlu'nun Organizatörlüğü'nü yapan Yurdagül Cengiz ve Serap Erul'a beraber 30'a yakın davetli birlikte izledi.
Grimbergen'de bir kamp programı çerçevesinde KKTC'den Brüksel'e gelen Yaşam Koçu Bülent Gardiyanoğlu, Konferansına Japon ve Rus bilimadamlarının yaşamla ilgili sözleriyle başladı. Gardiyanoğlu: "Bir Japon bilim adamı 'yaşama öfke ve hüzünle başlamayın' demekte. Öfke insan vücüdünda bulunan % 70-90 oranındaki vücut suyunuzu etkiler. Öfke yüzünüze yansır, sizi gergin kılar bu olumsuz etkiler ise, yaşamınıza olumsuz yansır.'
İçimizdeki kırgınlıkları, üzüntüleri şifalandırmamız gerekir. Yine bir Rus bilim adamı 'Öfkeli birisiyle bir masada yemek yemeyin. Öfkeli insan psikolojisiyle sofranın huzurlu havasını bozabilir' demekte. Sofranızda mücizeler yaşatın. Kız veya erkek çocuğunuza bir iş yaptırmak istiyorsanız onları azarlayarak, küçümseyerek değil, onlara değer vererek, onları yapacakları işlere yöneltin. Çocuklarınıza kalbiniz gülerek sofra hazırlayın. Onlara arkadaş gibi davranın. Yemek masasında asla olumsuz şeyler konuşmayın. Ben 5 bin insanla birbir görüşme yaptım. Edindiğim tecrübelerle İnsan psikolojisini çok iyi anlıyorum. Ben herkesi kısa yoldan görebiliyorum. Unutmayın ki, yemek masası hayatınızı kolaylaştıracak en güzel argümanlardandır. Aile içerisinde kişisel kararlar almayın. Aldığınız kararları aile bireyleriyle paylaşın. Bazı insanlar kadına değer vermiyor bu büyük yanlış. Kadınlarımız bizlerin annesidir, bizleri doğuran ve hamurunu yoğurandır. Kadınlarımız acılarını unutarak gücünü eline almalıdır. Bazı bayanlar yaslanmalı bir hayat sürüyor. Yani kendi özgüveninden yoksun kocaya bağlı bir yaşam. Koca'ya maddi bağımlılık, bazen kadını köleleştirmeye kadar götürmekte.
Mevlana ne demiş: 'Kör bir insan için Elmas ile Cam aynıdır.' Önemli olan hayatı iyi anlamak, olayları iyi tahlil edebilmektir. Algı çok önemli ama neyi algıladığınız daha da önemlidir. Ben insanlara şunu söylüyorum. İyi bir Yaşam Koçu olunur, doğulmaz bunu yaşayan bilir. İnsanların bir çoğunu hissediyor anlıyorum. İnsanlar önce korkularını yaşıyor. Hayatın gerçekleriyle yaşamak zorundayız. Korkuyu yenmek mümkün. Çocuklarınızın kafalarına koşulsuz sevgiyi ekin" dedi.
Gardiyanoğlu içinizdeki ve hayalinizdeki çocuğu hep sevin diyerek, kısa bir meditasyon uygulaması yaparak, soruları cevaplayarak programını sonlandırdı.
BTK Birliği başkanı Leyla Teker konuğu Yaşam Koçu Bülent Gardiyanoğlu ve davetlilerine teşekkür etti.