HOCALI ŞEHİTLERİ DEN-HAAG'DA ANILDI

Bu soykırımı lanetlemek amacıyla Hollanda Den-Haag şehrinde bir anma günü tertiplendi. Hollanda'da yaşayan Türk ve Azeri vatandaşlar, Den Haag şehrinde bulunan 'Azerbaycan Şehitler Anıtı' önünde toplanaraki şehitleri anıp Ermenistan'ı lanetlediler.

Ermeni cinayet şebekelerinin 26 Şubat 1992 yılında Hocalı halkına yönelik gerçekleştirdikleri soykırım'ın üzerinden 21 yıl geçti.
Bu soykırımı lanetlemek amacıyla Hollanda Den-Haag şehrinde bir anma günü tertiplendi. Hollanda'da yaşayan Türk ve Azeri vatandaşlar, Den Haag şehrinde bulunan 'Azerbaycan Şehitler Anıtı' önünde toplanaraki şehitleri anıp Ermenistan'ı lanetlediler. Karabağ'ın Hocalı'nın bir an evvel özgür olmasını isteyen göstericiler anıta karanfil koydular.
Azeri Türkçesiyle: Haber Haagada Xocali faciesi haqqinda silsile tedbirler davam edir.

Fevralin 24 - de Hollandiyanin Haaga sheherinde Xocali faciesinin anim merasimi kecirilmishdir. Hollandiyada fealiyyet gosteren "Ana Veten" Niderland Azerbaycanli Qadinlar Birliyinin, Hollandiya Azerbaycan Turk Medeniyyet Merkezinin ve Hollandiya Azerbaycan Gencler Cemiyyetinin, o cumleden Azerbaycanin Hollandiyali dostu Gert Van Damin birge hazirladiqlari Xocali Monumenti etrafinda kecirilen bu tedbirde Azerbaycanin Hollandiyadaki Sefiri Mirhemze Efendiyev basda olmaqla Sefirliyin butun ishcileri, Esir ve itgin dusmus, girov goturulmus vetendaslarla elaqedar Dovlet Komissiyasinin isci qrupunun rehberi Firudin Sadiqov, Hollandiyanin siyasetcileri, metbuat numayendeleri, Turk cemiyyetleri ve yerli camaat da ishtirak etmishler. Merasimde Sehidlerin ruhuna dualar oxunmush ve muxtelif chixishlar olmushdur. Bundan elave merasim ishtirakcilarina Xocali faciesini eks etdiren cd -ler, broshurler de paylanmishdir.

Qeyd edek ki, cemiyyetlerin birge hazirladiqlari silsile tedbirler davam edir. bele ki, fevralin 26 - da Haagadaki edalet Mehkemesinin onunden Ermenistan sefirliyine dogru yurush kecirilecekdir. yurush zamani yerli sakinlere Xocali faciesi haqqinda vereqeler ve kitabcalar paylanacaqdir.