KILIÇDAROĞLU: 'ATATÜRK'ÜN YOLU BİZİM YOLUMUZ OLSUN'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Belçikalı Türklere, "Burada çoğunuz kendi çıkarınıza da olsa sol, sosyal demokrat partilere oy veriyorsunuz, Türkiye'de niye sağ partilere oy veriliyor" diye sordu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Belçikalı Türklere, "Burada çoğunuz kendi çıkarınıza da olsa sol, sosyal demokrat partilere oy veriyorsunuz, Türkiye'de niye sağ partilere oy veriliyor" diye sordu.

Avrupa Parlamentosu'ndaki temaslarının ardından Türklerin yoğun şekilde yaşadığı Brüksel Schaerbeek'de bulunan 'CHP Belçika Birliği'nin açılışı ve Birliğin '19 Mayıs kutlama programına katılan Kılıçdaroğlu coşkulu kalabalığa hitap ederek, burada gündemleri değerlendirdi.

Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programın sunumunu Cafer Işın yaptı. CHP Birliği adına halkı selamlayan ve CHP Belçika Birliği öalışmalarının ilk stardını veren Erdinç Utku coşku dolu bir komnuşma yağarak, CHP'nin altı okunun anlamını anlatarak, okların halkçılık simgesi olan kısmını ihmal ettiklerini, bu simgenin partiyi iktidara taşıyacağını bunun için siz halkımızla kucaklaşıyor, silkiniyor, ayağa kalkıp, iktidara doğru yürüyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun gelişiyle salonda coşku doruğa ulaştı. Belçika CHP Birliği Başkanı Zehra Eryörük ve Yönetim kurulu arkadaşlarının karşıladığı Kılıçdaroğlu'na Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loloğlu, AB CHP Temsilcisi Kader Sevinç, Milletvekili Umut Onan eşlik etti.

Programa, Meclis Üyeleri Derya Alıç, Döne Sönmez, Nebahat Acar ile BADD Başkanı Erdoğan Öztemur, Atatürkçü Düşünce Topluluğu adına İsmail Sönmez, Çağdaş Dernekler Federasyonu Koordinatörü Okyay Karataş, Brüksel Kültür Sanat Vakfı Başkanı Ali Bağseven, sanatöılar, işadamları ve bini aşkın davetli katıldı.

Coşkulu kalabalığa hitap eden Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu güzel ortamı oluşturan CHP Belçika Birliğine ve CHP'ye gönül veren siz canlari dostlarla buluşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada siz özgürce bir araya geliyorsunuz, 19 Mayıs'ı kutluyorsunuz. Ama Türkiye'de bizler meydanlarda 19 Mayıs'ın kutlanmasını yasaklıyoruz. Biz ise kutlayamıyoruz! Siz diyeceksiniz ki, 'Biz gurbetteyiz. Bizim bir sorumluluğumuz yok! Hayır, hepimizin sorumluluğu var! Benim de sizlerin de sorumlulukları var. Her yurttaşımızın sorumluluğu var. Şu bayrağı buraya asmışsınız.. O bayrak dalgalanıyorsa, bir bedel ödenmiştir" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin değişmesi için herkesi sorumluluk almaya davet eden Kılıçdaroğlu, "Burada çoğunuz kendi çıkarınıza da olsa sol, sosyal demokrat partilere oy veriyorsunuz. Türkiye'de niye sağ partilere oy veriliyor- Neden- Yakınlarınıza bu soruyu sorun" dedi.

Kılıçdaroğlu, "Emirdağ'a gittiğimde ben onlara sordum. 'Sorun' dedim Belçika'ya, oradakiler hangi partiye oy veriyor, siz hangi partiye oy veriyorsunuz- Değiştireceğiz dünyayı. Yenileyeceğiz dünyayı. Görüşlerimizi değiştireceğiz. Ufkumuzu genişleteceğiz. Daha güzel, daha müreffeh, daha aydınlık, daha özgürlükçü bir Türkiye'yi yakalamak için" diye konuştu.

"Eğer doğru söyleyeni dokuz köyden kovuyorsak bilin ki o ülke sırtını doğrultamaz" yorumunda bulunan Kılıçdaroğlu, bugüne kadar halkın "en çok yalan söyleyenlere" oy verdiğini savundu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye'de ekonomik ve siyasi alanda yeniden bir ulusal kurtuluş savaşının başlatılması gerektiğini ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Avrupa Birliği bizi alır, almaz. Önce biz kendi ülkemize demokrasi getireceğiz. Başkasının dayatmasıyla demokrasi olmaz. Demokrasi ve özgürlük ruhumuzda olmalı" dedi.

Konuşması zaman zaman alkışlarla kesilen Kılıçdaroğlu, "Bir de şu namuslu siyasetçileri getirelim canım. Kul hakkı yemeyenleri getirelim. Hırsızlık yapmayanları getirelim. Vatandaşı bölmeyeni getirelim. Dini siyasete alet etmeyeni getirelim. Etnik kimlik politikası yapmayanı getirelim" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ırkçılığın Avrupa'da ağır bir suç olduğunu ifade ederek Avrupalıların ırkçılıkta çok ağır bedeller ödediğini söyledi. Kılıçdaroğlu, Türkiye'de din ve ırk temelli siyaset yapıldığını iddia etti.

Sanatçısı hapiste olan bir ülkede demokrasi mi olur? Yıllar yılı süründürdük o insanları. Gelin bunu değiştirelim. Türkiye’nin geleceği, huzuru için değiştirelim. Bir de şu namuslu, kul hakkı yemeyenleri iktidara getirelim. Vatandaşı bölmeyin, dini siyasete alet etmeyeni getirelim. Biz bunu yaparsak aydınlığa çıkarız.

Türkiye'de ırk ve din temelli siyaset yapıldığını kaydetti. Kılıçdaroğlu, "Herkesin siyasi düşüncesi farklı olabilir. Herkesin inancı farklı olabilir. Saygı göstereceğiz. Kimliker üzerinden siyaset yapmak kadar çağdışı bir anlayış yoktur. Irkçılık Avrupa'da da ağır bir suçtur. Çünkü Avrupalı ırkçılığın ne olduğunu çok iyi öğrenmiştir. Ağır bedeller ödemiştir. İnanç, siyasetin konusu olmaz. Allah'la kulun arasına kim girer? Kimsenin girmeye hakkı yok ki. Ama Türkiye'de ırk ve din temelli siyaset yapılıyor." şeklinde konuştu.

Yurtdışında yaşayan vatandaşlara seslenen Kılıçdaroğlu, çocukların buralara kök salması gerektiğini ifade ederek şu sözlere yer verdi: "Sizler Avrupa'da yaşıyorsunuz. Sizden isteğim çocuklarınızı okutun. Üniversiteye kadar okutun. Farklı dilleri öğrensinler. Anadillerini unutmasınlar. ve bu ülkede kök salsınlar. Türkiye'de de kök salsınlar. Aydınlık bir Türkiye umuduyla, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolu bizim de yolumuz olsun" dedi.

CHP Belçika Birliği başkanı Zehra Erymrük ise yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıödaroğlu başta olmak üzere tüm katılımcılara teşekkür ederek, "Bu gün Belçika'da tarihi bir gün yaşıyoruz. Demokrasimize sahip çıkma adına başlattığımız bu mücadele kısa bir sürede çok büyük yol aldı. Bizlere başından beri katkı sunan Erdibç Utku ve siz diğer sosyal demokrat arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Cumhuriyetimizin korunması demokratik haklarımızı kullanma ve koruma adına CHP Birliği çatısı altında vereceğimiz demokratik mücadelede bizlere kol kanat olmaktasınız. Hepinize katılımlarınızdan dolayı sonsuz teşekkür ediyorum" dedi. 

Belçika'da yetişmiş halk sanatçılarından İsmail Erdoğdu, Adnan Kotaoğlu, Ebru Şahin, Emine Tokail, Burak Aslan birbirinden güzel türkü ve şarkılarla davetlilere hoş vakit geçirdiler. Turkish Lady Folklör ekibinin Anadolu folklöründen sundukları güzel gösteriler dakikalarca alkışlandı.

Bilindiği gibi CHP, Almanya, Hollanda, Avusturya ve İsviçre'deki örgütlenmesinin ardından Belçika'da da örgütlenme yoluna gitmişti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıödaroğlu'na Belçika Haber Halkla İlişkiler Müdüremiz Zerrin Aydın son sayımızı takdim etti. Kılıçdaroğlu dergimizi  ve sitemizi bildiğini arkadaşlarının takip ettiğini söyleyerek, Aydın'a teşekkür etti.

Resimler yüklenmeye devam edecektir, bizi izlemeye devam ediniz.

www.belcikahaber.be