Kısa adı BTKD olan Belçika Türk Kadınlar Derneği 2013-2014 Eğitim yılı startını Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır’ın katkılarıyla bir kokteyl ile verdi.
Kısa adı BTKD olan Belçika Türk Kadınlar Derneği 2013-2014 Eğitim yılı startını Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır’ın katkılarıyla bir kokteyl ile verdi.
Saint josse Belediye toplantı salonunda gerçekleştirilen Eğitim tanıtım kokteyl’ine Başkan Emir Kır, BTKD Başkanı Dilek Gökgöz , BTKDYönetim Kurulu Üyeleri, Schaerbeek Meclis Üyeleri Derya Aliç, Döne Sönmez, Avukat Yeliz Karaca, AÇEV eğitmenleri, AÇEV programı çerçevesinde verilen eğitime katılan çocuklu anneler katıldı.
Belçika’da uzun yıllardan beri özellikle kısa adı AÇEV olan ‘Anne ve Çocuk Eğitim!i veren BTKD Başkanı Gökgöz, çalışmaları hakkında davetlileri bilgilendirerek, “AÇEV eğitim programlarına özellikle çocuklu anneleri beklediklerini” söyleyerek, ”Annelerie her zaman yardımcı olmalıyız. Anneleri ev dışına çıkartmalıyız. Onlara her alanda destek olmalıyız. Başkan Kır’a kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.
Programda bir selamlama konuşması yapan Başkan Emir Kır, “Göçün 50. Yılı münasebtiyle kutlama programlarının yoğunlaştığı bu günlerde bayanların çeşitli kuruluşlarla topluma verdikleri hizmetleri, özellikle de eğitim programlarını çok önemsediğini” belirtti.
Kutlamalar çerçevesinde bir çok Sivil kurum ve kuruluş temsilcileriyle birlikte bir çok çalışmalar yaptıklarını ve yapmayada devam edeceklerini belirterek, BTKD’nin AÇEV Programı çerçevesinde verdikleri ‘Anne ve Çocuk’ birlikte eğitimi çok yararlı. Tüm Annelerin bu programa katılımları sağlanmalı. Belediye sınırları içinde şüphesiz sosyal, kültürel faaliyetlerde bulunan dernekler arasında BTKD’nin yeri büyük.
Biz Belediye olarak sanatçı ve sanata çok önem veriyoruz. Sanatçılarımızı da hatırlamak istiyoruz. Sanatı sevdirmek ve tanıtmak için açık hava galerileri oluşturuyor, Parklarda sanatçıların özgün eserlerini tanıtma imkanları veriyoruz. Sanatçılarımızdan özellikle göç ile ilgili sanat eserleri bekliyoruz.
Çeşitli uluslara mensup insanların yaşaması nedeniyle Belediyemiz ‘göç olgusu’nu her dönemde yaşayan bir belediye. Belediye sınırlarımızda yaşayan Bayanlar göç olgusunu fazlası ile yaşamakta. Sorunları onlar daha çok algılamakta. Bu nedenle onlara önem veriyor, destek oluyoruz” dedi.
Eğitmenleri bilgilendirmeleri , Başkan Kır’ın Saint Josse Belediyesini tanıtıcı broşür ve kitapların dağıtımı ve verilen ikram ile program son buldu.
Yetkililer AÇEV programlarına katılacakların aşağıdaki adrese başvurabileceklerini belirttiler.
(BTKD) BELÇİKA TÜRK KADINLAR DERNEĞİ:
Rue du Meridien, 10-1210/Bruksel