T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirlliği 'İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma Yarışması' düzenlemekte.
T.C. Brüksel Büyükelçiliği Eğitim Müşavirlliği 'İstiklal Marşı'nı Ezbere Okuma Yarışması' düzenlemekte, konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan Eğitim Müşavir Sinan Ada yaptığı açıklamada :
'12 Mart 2014 Çarşamba günü saat 18:30-20:30'da, Kreaankindersstraat 2, 9000 GENT adresinde bulunan 'De Centrale' düzenleyeceğimiz yarışmaya tüm halkımız davetlidir.
Müşavir Ada, "Amacımız, Belçika genelinde Türkçe ve Türk Kültürü derslerinde öğrenim gören öğrencilerin Türk dilini doğru, etkili ve kurallarına uygun olarak konuşmaya özendirerek, dilimizi güzel ve düzgün kullanma yeteneğini geliştirmek; öğrencilerimize toplum karşısında kendilerini ifade etme becerisi ve özgüven kazandırmak ve onların, dilimizin en güzel ifade şekillerinden olan şiir sanatına ilgi duymalarını, geçmiş ve gelecek arasında tarihi, milli, manevi köprü kurabilmelerini, vatan, millet, bayrak sevgisi ve saygısını geliştirmelerini sağlamaktır.Belçika genelinde Türkçe ve Türk Kültürü derslerine devam eden öğrencilerin (Anne veya babası geçici süreyle Belçika’da bulunan öğrenciler hariç) tamamını ( 1-6. Sınıflar) kapsamaktadır.12 Eğitim bölgemizde bölge birincisi olan 12 öğrencimizin katılımıyla gerçekleşecektir.