BELÇİKALI TÜRKLER OYLARINI KULLANMAYA BAŞLADILAR

Belçikalı Türkler sabah'ın erken saatlerinde brüksel'de Brussels Square salonu ve Anvers'te Expo'da kurulan sandıklara gelerek oylarını kullanmaya başladılar.

Avrupa'da yaşayan Türkler ilk defa sandık başına giderek oylarını bu günden başlayarak, 4 günde randevulu sistemle kullanacaklardır. İlk olarak Cumhurbaşkanlığı için verilen oy vatandaşlar arasında heyecan yarattı.

Belçikalı Türkler sabah'ın erken saatlerinde Brüksel'de Brussels Square salonu ve Anvers'te Expo'da kurulan sandıklara gelerek oylarını kullanmaya başladılar. 23 sandık Brüksel'de 23 sandık' da Anverste olmak üzere 46 sandıkta Belçikalı Türkler oy kullanıyor.

T.C. Brüksel Büyükelçisi Mehmet Hakan Olcay seçim bölgesinde şu açıklamalarda bulundu "Bugün tarihi bir gündür. 50 yıldır Avrupa'da yaşayan vatandaşlarımız ilk olarak oy kullanacaklardır. Cumhurbaşkanlığı için yapılan bu seçimde vatandaşlarımız ilk oylarını kullanmış olacaklardır. Brüksel ve Anvers'te kurulan 46 sandıkta vatandaşlarımız oylarını rahat bir şekilde randevulu olarak kullanacaklardır. Seçimin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Seçimin ve ilk oy verme işleminin Brüksel başkonsolosu Ali Barış Ulusoy oyunu kullanarak yerine getirdi. Ulusoy oyunu sandığa 'hayırlı uğurlu olsun" dilekleriyle yaptı. www.belcikahaber.be