NASUH MAHRUKİ BELÇİKA ATATÜRKÇÜ DERNEĞİ'NİN KONUĞU OLDU

Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği Kadın Kolları, Belçika Türk Kadınlar Birligi ve ÇDF'nin ortaklasa düzenlediği etkilikte Everest tepesine tırmanan ilk Türk, Akut-Arama, Kurtarma Derneğinin yönetim kurulu başkanı ünlü dağcı Nasuh Mahruki bir sunum yaptı. Afetler'de sivil toplum örgütlerinin önemi ve Akut'un, örnek eylemleri konusunda konferansı ilgiyle dinlendi

Belçika Atatürkçü Düşünce Derneği Kadın Kolları, Belçika Türk Kadınlar Birligi ve ÇDF'nin ortaklasa düzenlediği etkilikte Everest tepesine tırmanan ilk Türk, Akut-Arama, Kurtarma Derneğinin yönetim kurulu başkanı ünlü dağcı Nasuh Mahruki bir sunum yaptı. Afetler'de sivil toplum örgütlerinin önemi ve Akut'un, örnek eylemleri konusunda konferansı ilgiyle dinlendi

Konferansa Belçika Türk Kadınlar Birliği Başkanı Leyla Teker, BADD Kadın Kolu Başkanı Mine Renda ve ÇDF Genel Koordinatörü Okyay Karataş'ın ortak organizasyonuyla gerçekleştirilen programda Mahruki çok önemli mesajlar verdi.

MAHRUKİ: AKUT SİVİL TOPLUMU HAREKETE GEÇİRDİ

Konuşmasına ” Bizim için her yeni gün yeni bir başlangıçtır. Geçmişten aldığımız dersleri ileriye doğru taşıyarak, ilerde en iyisini, daha iyisini yapmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşuyuz.” şeklinde başlayan Mahruki AKUT’un misyonunu ” Dağ ve doğa koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında, deprem, sel gibi doğal afetlerde ve büyük kazalarda, tamamen gönüllü olarak, amatör bir çalışma ve profesyonel bir yaklaşım ile, başı dertte olan kişilere en kısa sürede ulaşmak, yardım için gereken uygun koşulları yaratmak, doğru arama ve kurtarma çalışması yaparak, kazazedelere temel ilkyardım desteğini sağladıktan sonra emniyetli ortam koşullarına nakillerini sağlamak, bu tür olaylarda can kaybını en aza indirmek ve arama kurtarma konularında toplumu bilgilendirmek derneğimizin temel amacıdır.” dedi.

AKUT’un  değerlerini Gönüllülük, Karşılıksız yardımseverlik, İnsan hayatına değer vermek, Dürüstlük, Güvenilirlik olarak  açıklayan Mahruki, 1999 depreminden sonra Türkiye’de bazı şeylerin değişmesinede öncülük etiklerini kaydetti. Mahruki” AKUT uzun yıllardır uyuyan, kapasitesi ve potansiyeli unutulmuş Sivil Toplum devini harekete geçirdi. Akut toplumdaki kısır, bencil, bireyci anlayışa karşı üretken, çalışkan,işbirliğine yatkın yeni bir anlayışı ve yeni bir yaklaşımı harekete geçiren kıvılcım oldu” dedi.

1999 depereminden sonra yaşanan paradigma değişimini “Akut  birbirlerinin sorunları ve sıkıntılarıyla içtenlikle ilgilenen ve birbirinin iyiliği için çaba gösteren sağlıklı bir toplum inşasının sembolü oldu. akut Türkiye’de gelişen yurttaş sektörünün, aktif yurttaşlık bilincinin, toplumsal bir amaç için gönüllü çalışma kültürünün ve sivil toplum kuruluşları devrinin başlangıcı oldu.” şeklinde ifade etti.

BM izni ile uluslararası afetlere  çağrılıyoruz. Birçok alanda görevler aldık. Devletin bile yetersiz kaldığı alanlarda, bu gönüllü hareket gerekeni yaptı. Öncü oldu, örnek oldu. Ama gelinen bu noktada baskı altında olduğumuzu,ötekileştirilmeye çalışıldığımızı, sesimizin kısaldığını, alanımızın daraltıldığını görüyoruz!. Her ne olursa olsun, felaketler,afetler, beklenmedik olaylar karşısında insanların ölmediği bir Türkiye hedeflemeliyiz. Bakınız yaşadığınız bu ülkede ölümler,Türkiye’den azdır. Yetişmiş insan unsuru devreye giriyor. basit önlemler insan hayatını kurtarmaya yetebiliyor’ diyerek, daha iyi bir yurttaş olabilmek, güçlü liderler çıkarabilmek yolunda sorunların aşılması gerektiğini söyledi.

Konferans bitiminde soruları cevaplayan Nasuh Mahruki, kendisini ağırlayan dernek yöneticilerine kitaplarını imzalayarak teşekkür etti.

Belçika Aydın Vakfı Başkanı Zerrin Aydın Mahruki'ye dergilerinin son sayısını takdim etti.

http://www.bruxelleskorner.com/haber/nasuh-mahruki-nin-belcika-ataturkcu-derneginin-konugu-oldu/2075

Kaynak: Bruxelleskorner
Editör: Bilgin Ozciftci