'HİÇ BİR DARBE DEMOKRASİMİZİ GÖLGELEYEMEZ' / Celil Gündoğdu

Ülkemiz dün itibarıyla yaşanan darbe girişimi ile adeta sarsıldı. Genelkurmay' Başkanlığına yapılan baskınla start alan darbe girişimi bir anda dalga dalga yayılınca, İktidar başta olmak üzere tüm siyasi parti genel başkanlarının birbiri ardından yaptıkları demokrasi vurgusu, kararlı duruşları ve halkımızın demokrasiye olan bağlılığı bu darbe girişimini şimdilik bertaraf etmiştir.

Ülkemiz dün itibarıyla yaşanan darbe girişimi ile adeta sarsıldı. Genelkurmay’ Başkanlığına yapılan baskınla start alan darbe girişimi bir anda dalga dalga yayılınca, İktidar başta olmak üzere tüm siyasi parti genel başkanlarının birbiri ardından yaptıkları demokrasi vurgusu, kararlı duruşları ve halkımızın demokrasiye olan bağlılığı bu darbe girişimini şimdilik bertaraf etmiştir.

Bu menfur darbe girişiminde yaşamlarını yitirenleri rahmetle anıyor, Türk halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Demokratik seçimler neticesi işbaşına gelmiş bir hükümete yönelik askeri bir darbe asla kabul edilemez. Halkın iradesiyle işbaşına gelen iktidarları yine ancak demokratik kurallar içerisinde halk sonlandırabilir. Halkın iradesini gölgeleyecek olan gayrı meşru her askeri darbe ancak ülkeyi geri götürür.

Ancak geri kalmış ülkelerdeki anlayışıyla ülkemizi kaosa sürükleyen bu darbe teşebbüsünü kesinlikle red ediyor, halkımızın demokrasiye olan inancı ve savunmasında yanında olduğumuzu belirtiyor. demokrasiye olan inancımızı da korumaya devam edeceğiz.

Darbeler ülkelerin ekonomik ve toplumsal barışını etkileyen en büyük olumsuzluk teşebbüsüdür. Ülkemiz darbelerden çok zarar görmüştür.

Türk halkının demokrasiye olan bağlılık ve mücadele azmi tank paletlerini aşmıştır. İstenmeyen kayıplara rağmen menfur darbe karşısındaki Türk halkının onurlu duruşunu destekliyoruz.

Ülkemizin, Cumhuriyetimizin, birliği ve bütünlüğüne yönelik her türlü askeri ve sivil darbelere karşı halkımızın mücadele azmini ve kararlılığını kutluyor, Cumhuriyetimize ve demokrasimize her şartta sahip çıkacağımızı Türk Kamuoyuna duyuruyoruz.

BELÇİKA AYDIN HABER