BELÇİKA'DAN ACİL ÖNLEM: Nefret yayıcılar daha hızlı belirlenecek

Belçika'da internet üzerinden, sokakta, salonlarda ya da camide insanları şiddete, cihata , insan haklarını ya da demokrasiyi ihlale çağıranlarla daha etkili bir şekilde mücadele edilecek.

Belçika’da internet üzerinden, sokakta, salonlarda ya da camide insanları şiddete, cihata , insan haklarını ya da demokrasiyi ihlale çağıranlarla daha etkili bir şekilde mücadele edilecek. 

5 Federal Bakan nefret yayıcılara karşı birlikte mücadele kararı aldı. Oluşturulacak bir bilgi bankasının kışkırtıcıları ve isyancıları püskürtmek, ortadan kaldırmak ya da rahatsız etmeye yardımcı olacağı belirtiliyor.

Sharia4Belgium’a karşı alınan önlemler kapsamında bir süredir farklı istihbarat ve polis bölümleri nefret yayıcıları etkin bir şekilde belirlemeye çalışıyor ancak edinilen bilgiler farklı yerlerde duruyor ve hedeflenen paylaşım yapılamadığı için de nefret yayıcılarla çoğu zaman etkili bir mücadele yapılamıyor.

İçişleri, Adalet, Dışişleri, Savunma Bakanları ve Göç ve Sığınmadan Sorumlu Devlet Bakanı’nın ortaklaşa yayınladığı açıklamada eşgüdümlü bir strateji uygulamasından bahsediliyor.

“Nefret yayıcılar güvenlik politikamızda yoğunlaşılan bir grup oldu ve belediyeler, yerel polis, federal polis, savcılık, Devlet Güvenlik Konseyi (OCAD), istihbarat servisleri, Yabancılar Dairesi, Dışişleri vb. kurumlar arasında düzenli bir bilgi akışı sağlanacak” denilen açıklamada OCAD oluşturulan bir nefret yayıcıları merkezi bilgi bankası ile mücadeleyi koordine edecek ve kendi bilgileri ile birlikte bir analiz yaparak diğer istihbarat birimlerini haberdar edecek.

Uluslararası bilgi bankası aracılığıyla Belçika nefret yayıcılarla daha aktif ve daha önceden önlem alarak mücadele edecek. Yeni düzenlemeden sonra nefret yayıcıların cezalandırılması ve sınır dışı edilmesi daha kolaylaşacak.
19/07/2016, Haber Merkezi

http://www.binfikir.be/2016/07/19/nefret-yayicilar-daha-hizli-belirlenecek/