BERİNGEN MÜZİK KULUBÜ ÇALDIKLARI SAZLAR VE TÜRKÜLERLE SEZONA MERHABA DEDİ

Belçika Türk toplumunun duayen sanatçısı ve saz ustası, Beringen Müzik Kulübü kurucusu İsmail Erdoğdu, 2019-2020 Saz kursu sezonunu öğrencileriyle çaldıkları sazlar ve söyledikleri türkülerle açtılar.

Belçika Türk toplumunun duayen sanatçısı ve saz ustası, Beringen Müzik kulübü kurucusu İsmail Erdoğdu, 2019-2020 Saz kursu sezonunu öğrencileriyle çaldıkları sazlar ve söyledikleri türkülerle açtılar.

Heusden Zolder'de 'Türk Dernekler Federasyonu' salonunda start verilen saz kursuna çocuklar, gençler ve yetişkinler katılmakta. Erkekler yanında kadınlarında büyük ilgi gçsterdiği 'Yeni saz Kursu'nda duayen sanatçı Erdoğdu kursiyerleriyle saz çalıp türküler söyleyerek yeni sezona merhaba dediler.

Yeni sezonla ilgili olarak Duayen sanatçı İsmail Erdoğdu şu açıklamalarda bulundu:

"Yıllardan beridir binlerce çocuğumuza, gencimize yetikinlere ve hatta Belçikalılara Anadolumuz'a has Türk sazı ve türkülerini öğretmekteyiz. Amacımız saz ve türkülerimizi yeni nesillere aktararak yaşamalarını sağlamaktır. Bu anlamda çeşitli yaş grupları kategorilerinde saz kursu eğitimleri vermekteyiz. Yeni 2019-2020 kurs eğitim dönemimize çaldığımız sazlar ve okuduğumuz türkülerle start verdik.

Tüm öğrencilerimize başarılı bir eğitim sezonu diliyorum. Kalplerimizden ve dillertimizden türkülerimiz, ellerimizden sazlarımız eksik olmasın " dedi.