FUNDA ORU SP.a GENEL BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

Belçika'nın Maden Bölgesi Limburg belediyelerinden biri olan Heusden-Zolder'de doğup büyüyen Funda Oru, aldığı siyaset bilimi eğitiminin hakkını veriyor.

Belçika’nın Maden Bölgesi Limburg belediyelerinden biri olan Heusden-Zolder’de doğup büyüyen Funda Oru, aldığı siyaset bilimi eğitiminin hakkını veriyor.

Heusden-Zolder’de yaşayan bir maden işçisinin kızı olan Funda Oru 10 Temmuz 1985 doğumlu. Oru 2002 - 2007 arasında VUB (Vrije Universiteit Brussel)'da Siyasal Bilgiler Fakülte’sini okudu. okudu. Funda eğitimini tamamladıktan sonra SP.a partisi içerisinde görev üstlendi ve katıldığı ilk seçimlerde başarılı olarak siyaset merdivenini emin adımlarla çıkmaya başladı.

Heusden-Zolder belediyesinde siyaset sürecinde 2. Dönem belediye başkan yardımcısı olmayı başaran Funda Oru bu sefer Belçika’nın Flaman Bölgesi köklü siyasi partilerinden biri olan SP.a(Flaman Bölgesi Sosyalist Partisi)’da katıldığı yeni yönetim yarışında partinin en üst düzey görevlerinden biri olan genel başkan yardımcısı olarak kariyerine yeni bir unvan katmış oldu.

Belçika’nın Oost-Vlaanderen Bölgesi’nden Conner Rousseau’nun genel başkan olduğu yeni parti yönetiminde başarılı çalışmalara imza atması beklenen Funda Oru siyaset anlayışında başta çocuk hakları, kadın hakları olmak üzere, temel insan hakları ve fakirlikle mücadeleye öncelik verdiği biliniyor.

Gundem Haber ailesi olarak Funda Oru’ya yeni görevinde üstün başarılar dileriz.