BAŞKAN KIR'IN PARTİSİNDEN İHRACI TÜRK TOPLUMUNDA TEPKİYLE KARŞILANDI

Uzun dönemden beri periyodik olarak Türk kökenli siyasilere yönelik Medya baskıları ve Partilerin tutumları ve onları dışlama çalışmaları her geçen gün artarak devam ediyor. Bir yerlerden düğmeye mi basıldı? sorusunu akla getiren bu davranışların en son kurbanı ise "¹Belçika Türk Toplumu'nun en tecrübeli siyasilerinden olan ve başarılı çalışmalarıyla medya da en çok yer alan Parti Sosyalist Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, oldu

Uzun dönemden beri periyodik olarak Türk kökenli siyasilere yönelik Medya baskıları ve Partilerin tutumları ve onları dışlama çalışmaları her geçen gün artarak devam ediyor. Bir yerlerden düğmeye mi basıldı? sorusunu akla getiren bu davranışların en son kurbanı ise ‹Belçika Türk Toplumu’nun en tecrübeli siyasilerinden olan ve başarılı çalışmalarıyla medya da en çok yer alan Parti Sosyalist Federal Milletvekili ve Saint Josse Belediye Başkanı Emir Kır, oldu.

Başkan Kır, Valon Sosyalist Parti (PS) Disiplin Kurulu’nda alınan karar sonrası partisinden ihraç edildi.

Türk toplumunda büyük bir tepkiyle karşılanan karaa Başkan Kır, bir aylık süreç içerisinde itiraz hakkı olduğu da bildirildi.

Ps’li parti ğyesi Jeremie Tojerow’un şikayeti Kır’ın Türkiye’den Avrupa Birliğinde görüşmelere gelen diğer partilerle beraber 2 MHP’li belediye başkanını makamında kabul ettiğini, bunun parti politikasıyla çeliştiğini ileri sürmüştü.

Bu nedenle dolayı da Başkan Kır, Parti Disiplin Kuruluna sevk edilmişti.

Başkan Kır, Avrupa Bşirliği kurumlarıyla gçrüşmek üzere Brüksel’e gelen AKP, CHP belediye başkanlarının da aralarında bulunan heyetteki MHP’li başkanlar Amasya Başkanı Mehmet Sarı ve Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık’ında içerisinde bulunan heyeti kabul etmişti.
Kır, 14 Ocak günü resmi twitter hesabından attığı tweet ile hatasını telafi eden  «Gelecekte daha uyanık olacağım. PS değerlerine değer veriyorum ve dünyanın her yerinde ve herhangi biçimde aşırı sağı kınıyorum» diye belirtmişti.

BAŞKAN KIR «EYLEM ADAMIYIM»

Başkan Kır konuyla ilgili Facebook hesabından yayınladığı mesajında ise;  "Hayatta her şeyden kaçabilirsin... vicdanı hariç".  Halkın hizmetinde yapılan tüm eylemlerden gurur duyuyorum.

Parti ile ilgili hayal kırıklığım büyük ama sol ideallerim sağlam.

Prosedüre olan saygımdan, en büyük tutuldum. Her zaman kolay olmadı.
Bu konu hakkında, partide bazı insanlar bu terbiye sahip olmadığı ve duruşmam halka açık yerde yapıldı.

Ben solcu bir adamım, inançlı bir adamım ve eylem adamıyım.

Aşırı Sağ ' a karşı hoşnutsuzluğumu her fırsatta vurguluyordum. Bu nedenle de hayatımı onunla savaşmaya, daha fazla sosyal adalet için çalışmaya ve insanlara hizmet etmeye adadım.

Gerçekleri yeniden ortaya çıkarmak ve yakında iletişim kuracağım. Beni destekleyen herkese teşekkür ederim» dedi

Başkan Kır’ın Partisinden ihraç kararı gündeme bomba gibi düştü. Belçika Türk toplumunda büyük üzüntüye neden olan haber sonrası ‹Belçika Türk Toplumu› ile birlikte diğer topluluklarda sosyal medya’dan yaptıkları paylaşımlarla ‹Başkan Kır’a destek vererek, PS yetkililerini kınamaktalar.

Yapılan paylaşımlarda «Başkan Emir Kır’ın şahsında ona oy veren 19 bine yakın seçmenin iradesinin hiçe sayılarak, seçmenlerin cezalandırıldığı» bildirilmekte.

Vatandaşlar, «her dönem çeşitli partilerdeki temsilcilerinin Medya tarafından hedef gösterilerek partilerinden ihracı veya ilişkisinin kesilmesinin bir kumpas mı olduğunu düşündüklerini» ifade etmekteler. Bilindiği gibi çeşitli iddialar ile bir çok tecrübeli siyasetçi çeşitli vesilelerle, siyaset dışına itildi.

Vatandaşlar, «Bu tür davranışların Belçika Demokrasi’sine gölge düşürdüğünü» ifade ederek, «seçme haklarına yönelik demokrasi dışı davranışların devam etmesi halinde demokratik haklarını gözden geçirebileceklerini» ifade etmekteler.