~~AVRUPA'NIN BAŞKENTİ BRÜKSEL'DE "˜AŞURA YÜRÜYÜŞÜ' GERÇEKLEŞTİRİLDİ

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)'ın torunu İmam Hüseyin ve 71 yareninin Yezit orduları tarafından Aşura günü Kerbela'da Şehit edilmelerinin anısına, Avrupa'nın başkenti Brüksel'de yüzlerce Ehlibeyt dostunun katılımıyla "˜Aşura Yürüyüşü' gerçekleştirildi.

İslam Peygamberi Hz. Muhammed (sav)’ın torunu İmam Hüseyin ve 71 yareninin Yezit orduları tarafından Aşura günü Kerbela’da Şehit edilmelerinin anısına, Avrupa’nın başkenti Brüksel’de yüzlerce Ehlibeyt dostunun katılımıyla ‘Aşura Yürüyüşü’ gerçekleştirildi.

‘Kerbela Şehitleri’nin şehadetlerinin 1382. yıldönümü tüm Dünya’da matem etkinlikleriyle anılmakta. Dünya’nın her bölgesinde bulunan Ehlibeyt Dostları, yaptıkları matem törenlerinde ‘Kerbela Şehitleriyle’ biatleşmekteler.

Bu anlamda Belçika ve Avrupa’nın Başkenti Brüksel’de de tüm Ehlibeyt mescitlerinde matem törenleri düzenlenmekte. Okunan Kuran ve mersiyeler eşliğinde Ehlibeyt Dostları sine vurarak, gözyaşı dökmekteler.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen ‘Aşura Yürüyüşü’ tatil ve pandemi ortamına rağmen, pandemi kuralları çerçevesinde, yasal izin alınarak, bu yılda Brüksel Molenbeek’de gerçekleştirildi.

Brüksel’de yaşayan İran, Türkiye, Irak, Pakistan, Lübnan, Afganistan, Azerbaycan Ehlibeyt dostları Cami imamlarının önderliklerinde yürüyüşe katılarak, sine vurarak, ‘Lebbeyk Ya Hüseyin!’ nidalarıyla yeri göğü inlettiler.

Okunan mersiyeler ve ‘Allahuekber, Ya Resulallah, Ya Hüseyin, Ya Zeynep’ nidalarıyla yürüyüşü gerçekleştirdiler. Davetlilere gül dağıtımı ve Fransızca Flamanca hazırlanan broşürler Belçikalılara dağıtıldı.

Olaysız gerçekleşen yürüyüşte güvenlik güçlerinin sağladığı emniyet ve hoşgörü takdirle karşılandı.

www.belcikaaydinhaber.com