Hilal Yalçın Yemin Ederek Milletvekili oldu

Belçika Türk Toplumunun genç siyasetçisi Hilal Yalçın CD&V Partisi Milletvekili olarak bugün Flaman Parlamentosunda yemin ederek, resmen görevine başladı.

Belçika Türk Toplumunun genç siyasetçisi Hilal Yalçın CD&V Partisi Milletvekili olarak  bugün Flaman Parlamentosunda yemin ederek, resmen görevine başladı.

Genç Milletvekili Yalçın'ın yemin törenini parlamentoda Türk basınından yalnız ‹Belçika Aydın Haber izledi. Yemin törenini izleyenler arasında Yalçın'ın ailesi ve partili arkadaşları da vardı.

Yemin töreni öncesi dergimize açıklamalarda bulunan Hilal Yalçın «Uzun aradan sonra yine parlamentoda Milletvekili olarak görev yapmanın heyecanı içerisindeyim» dedi.

Yalçın sözlerine şu şekilde devam etti., «Bugün Bölge Milletvekili olarak yeminimi ediyorum. Bu vesileylede resmen göreve başlamış olacağım.

Bildiğiniz gini 2007-2011 yılları arasında Federal milletvekili olarak görev yaptım. O zamanlar 26 yaşında en genç üye olarak seçilmiştim.
O seçimin ardında ben daha çok yerel seçimlerle ilgilendim.

Bu vesileyle halen Beringen'de belediye başkan yardımcısı görevindeyim. Ancak, hem başkan yardımcılığını hem de Milletvekilliğini ikisini bir arada götürmenin zor olacağı düşüncesiyle, Belediye Başkan yardımcılığımı 2024 seçimlerine kadar dondurarak, yalnız Milletvekili olarak görevime devam edeceğim.

2019 seçimlerinde partimi desteklemek amacıyla, seçimlere katılarak 2. yedek listesinde 20 bine yakın oy almıştım.

Şu anda da görevde bulunan bir milletvekilinin istifa etmesi dolayısıyla, bugün yemin ederek göreve başlıyorum. Bölge parlamentosunda görevim genelde ‹Eğitim› konusunda olacak.

Eğitim konusu genelde bölgelere verilen bir konu olduğu için ben de genelde Limburg bölgesinde eğitim konusunda çalışmalarda bulunacağım. Eğitim konusunda bazı zorluklar ve sorunlar var, onları çözmek için çalışmalarda bulunacağım.

Eğitim konusu çok önemli bu konuda çeşitli çalışmalarla iyi eğitimn almış gençlerin daha iyi yerlere gelebilmeleri için çalışmalar yapmayı düşünüyorum.

Önümüzde 2,5 yıl var bu süreci en iyi bir şekilde değerlendirerek, eğitim sorunlarının giderilmesine katkıda bulunacağım.

Bu arada oylarıyla destek olan halkımıza, ve her alanda yardımcı olan partimiz üyelerine bana verdikleri destekten dolayı hepisine çok teşekkür ediyorum» dedi.

Belçika Aydın Haber olarak, Yeni Flaman Bölge Milletvekili Hilal Yalçın›ı tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz.

www.belcikaaydinhaber.com