~AHMET URFALI'YA YUNUS EMRE ŞİİR ÖDÜLÜ

Eskişehir Kayı Boyu Derneği tarafından düzenlenen, "˜'Aşka Yolculuk Yunus Emre'yi Anma ve Ödül Gecesi'' etkinliği çerçevesinde Şair Ahmet Urfalı şiir alanında ödül aldı.

Eskişehir Kayı Boyu Derneği tarafından düzenlenen, ‘’Aşka Yolculuk Yunus Emre’yi Anma ve Ödül Gecesi’’ etkinliği çerçevesinde Şair Ahmet Urfalı şiir alanında ödül aldı.

Taşbaşı Kültür Merkezi Kırmızı Salon’da düzenlenen etkinlik yoğun ilgi gördü.     Eskişehir Kayı Boyu Derneği, hizmet ve onur kategorisinde bilim, sanat, sivil toplum ve iş insanlarını birer plaketle ödüllerdirdi.
 2021 Yunus Emre Yılı münasebetiyle tertip edilen etkinlikte hizmet ve onur ödüllerinin dağıtılmasının yanı sıra  çeşitli konuşmalar ve gösteriler de yapıldı.

Şair Ahmet Urfalı, Yunus Emre konusunda şiir ve makale yazmakta, bunları dergi ve gazetelerde yayınlamaktadır. Tv ve internet üzerinden sohbetler yapmaktadır.

‘’İştin Ey Yarenler’’ adlı Yunus Emre konulu şiir kitabı, çeşitli dergi ve gazetelerde Yunus Emre düşüncesi üzerine yazıları bulunan Ahmet Urfalı, aldığı ödülle ilgili olarak; ‘’ Yunus Emre, Anadolu’da Türkçemizin yerleşmesini sağlayam, inanç ve düşünce dünyamızın temel taşlarından birisi olarak asırlardan beri ufuklarımızı aydınlatmaktadır. Onun mirasına sahip çıkmak, bunu gelecek nesillere aktarmak milli bir görevdir. Şahsımızı ‘’Yunus Emre Şiir Ödülü’’ ile taltif eden dostlarımıza şükranları arz ederim.’’ Dedi.