RUDİ VERVOORT: "AB YOLUNDA OLAN İNANCINIZ VE İSTEĞİNİZİ DESTEKLİYORUZ''

~Belçika'nın Brüksel Bölge Hükümeti Başbakanı Rudi Vervoort(PS), beraberinde Brüksel Bölge Hükümeti'nde "Şehircilik, AB ve Uluslararası İlişkiler ve Dış ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı" beraberinde bir işadamı gurubu ile Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş'a ziyarette bulundular. Bir gün önce İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret eden heyet bir benzer günden ile Ankara'da temaslara başladılar.

~~~Belçika’nın Brüksel Bölge Hükümeti Başbakanı Rudi Vervoort(PS), beraberinde Brüksel Bölge Hükümeti'nde Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Pascal Smet(Vooruit) beraberinde bir işadamı gurubu ile Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş’a ziyarette bulundular.

Bir gün önce İstanbul BB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu ziyaret eden heyet bir benzer günden ile Ankara’da temaslara başladılar. İlk olarak Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş’ı ziyaret eden heyet yapılan görüşmelerin ardından ilk açıklamalarında yapmayı düşündükleri işbirliği hakkında kısa açıklamalarda bulundular.

Brüksel Bölgesi Hükümeti Başkanı Rudi Vervoort yaptığı açıklamada; Biz Belçikalı ve Brükselli ve dostlarınız olarak yoğun bir işbirliğine hevesliyiz. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki bağlar son zamanlarda biraz uykudaydı. Şimdi sizinle birlikte ilişkilerimizi tekrar yeşertebileceğimizi umuyorum. Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş ile altına imza attığımız işbirliği protokolü konusunda çok mutlu olduğumu ifade etmeliyim.” dedi.

Brüksel Bölge Hükümeti'nde Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Pascal Smet(Vooruit) ise bu buluşmada Belçika’da yaşayan Türk toplumundan bahsederek; ‘’Ülkemizde oldukça dinamik bir Türk toplumu yaşıyor. Onlar bizim için çok değerli. Belçika’da yaşayan Türk toplumunun desteği ile Türkiye’de her platformda kurulacak ilişkilerde önemli bir köprü vazifesi görebilir. Bu durum bizi ortak çalışma alanlarında daha güçlü kılacaktır’’ dedi.

Brüksel Bölge Hükümeti Başbakanı Rudi Vervoort(PS), beraberinde Brüksel Bölge Hükümeti'nde Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Pascal Smet(Vooruit) ve Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş yapılan görüşmeler sonrası Brüksel-Ankara işbirliği konusunda bir mutabakat zaptı imzaladılar.