DÜNYANIN EN BÜYÜK GEZİCİ UZAY SERGİSİ

NASA "Space Adventure" Uzay Sergisi, interaktif deneyim alanlarıyla çok yakında Metropol İstanbul'da!

~NASA "Space Adventure" Uzay Sergisi, interaktif deneyim alanlarıyla çok yakında Metropol İstanbul'da!

~Sergi İçeriği
HUPALUPA Expo tarafından Metropol İstanbul AVM’de 2300 m2 büyüklüğünde alana kurulan sergi, NASA uzay görevlerine tanıklık etmiş gerçek boyuttaki eserlerin de içinde bulunduğu 200'ün üzerinde esere ev sahipliği yapıyor. 4 yıl içinde 12 ülkede 4 milyondan fazla kişi tarafından ziyaret edilen NASA "Space Adventure" Uzay Sergisi’nde uzaydan gelen özel parçalar ve oradaki yaşamı deneyimlemeyi sağlayan onlarca üst düzey teknolojiye sahip uzay enstrümanı yer alıyor.

Tarihsel NASA Sergi Alanı
TARİHTEN BUGÜNE
Tarihsel NASA Sergi Alanı
Ziyaretçilerin dokunabileceği gerçek ay taşının da bulunduğu bu sergide, uzay roketlerinin kopyaları ve tam boyutlu uzay aracı modelleri, özel rehberlik hizmetiyle, anlatımlı olarak sunuluyor. Tarihsel olarak uzay çalışmalarının hem Türkiye'de hem Dünya'da nasıl geliştiğini öğrenebileceğiniz bu sergide ağırlıklı olarak “öncü” çalışmaların altı çizilse de, SpaceX-NASA işbirliğine kadar olan tüm kilometre taşlarına değiniliyor.
Serginin anlatısı, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) iş birliği ile geliştirilerek, her yaşa hitap edecek şekilde tasarlandı.

Simülasyon ve VR Alanı
UZAYDA HİSSET
Simülasyon ve VR Alanı
Bu alanda 6 adet simülasyon sizlerle: Mars’ta ve Ay’da yürümenin nasıl bir his olduğunu, Uzay Programları için yetiştirilen pilotların F18’lerde nasıl eğitildiğini, Space Walk, yani Uzay Yürüyüşü yaparken, ISS’ten görünen eşsiz uzay manzarasını deneyimleme şansı yakalayacaksınız.