Filistin büyükelçisi, Batı'nın Mescid-i Aksa olaylarıyla ilgili sessizliğini protesto etti

~Filistin Yönetimi'nin İngiltere'deki temsilcisi, Mescid-i Aksa'da Siyonist rejimin acımasız eylemlerine karşı Batılı ülkelerin sessizliğini protesto ederek, Filistin'in dünya halklarının yaygın desteği sayesinde özgürleşeceğini ifade etti.

~Filistin Yönetimi’nin İngiltere’deki temsilcisi, Mescid-i Aksa’da Siyonist rejimin acımasız eylemlerine karşı Batılı ülkelerin sessizliğini protesto ederek, Filistin’in dünya halklarının yaygın desteği sayesinde özgürleşeceğini ifade etti.

Hessam Zemlet, Londra’daki ırkçı İsrail büyükelçiliği önünde protestocuların içinde yaptığı konuşmada, “İsrailliler yaralandığında, İngiliz ve Batılı yetkililer derhal protesto ediyor ve kınıyorlar. Ama yüzlerce İsrail askeri İslam’ın en kutsal üçüncü camisi olan Mescid-i Aksa’ya saldırdığında neden sessiz kalıyorlar? Mübarek Ramazan ayında İsrailli yerleşimciler Filistinli sivillere saldırdığında kınamalar nerede?” diye sordu.

Filistinli büyükelçi, ”Filistin halkının Batı’nın desteğinden hiç umudu yok, ancak dünya çapında Filistin davasını destekleyen milyonlarca insanın desteği sayesinde özgürlük ve adalet için mücadele etmeye devam edecekler” dedi.

Her kesimden yüzlerce insan, işgal altındaki topraklarda Siyonist rejimin şiddetini ve devam eden saldırılarını protesto etmek için Londra’daki ırkçı rejim İsrail büyükelçiliği önünde toplandı. Göstericiler işgal altındaki Filistin’de işgal, şiddet ve apartheid rejimine son verilmesi çağrısında bulunan İsrail karşıtı sloganlar attılar.

İngiliz Müslüman Derneği ve Filistin Dayanışma Kampanyası da dahil olmak üzere Filistin yanlısı gruplar tarafından düzenlenen gösteride protestocular, İngiliz hükümetinden Siyonist rejimin yasadışı eylemlerini durdurması için baskı çağrısında bulundu.