BU KAMPANYA'YA MUTLAKA KATILINIZ...

~Malumunuz olduğu üzere Belçika'da hayvan refahı konusunun bölgesel bir yetkiye dönüşmesinin ardından 2015 yılından beri Flaman ve Valonya Bölgelerinde geçici kesimhanelerde dini usullere göre kesim yasağı getirilmesi müslümanların en büyük bayramı olan Kurban Bayramında mağduriyet yaşamalarına sebep oldu.

~Malumunuz olduğu üzere Belçika’da hayvan refahı konusunun bölgesel bir yetkiye dönüşmesinin ardından 2015 yılından beri Flaman ve Valonya Bölgelerinde geçici kesimhanelerde dini usullere göre kesim yasağı getirilmesi müslümanların en büyük bayramı olan Kurban Bayramında mağduriyet yaşamalarına sebep oldu.

Ardından Flaman ve Valonya parlamentoları dini usullere göre kesimi tamamen yasaklayan bir yasa çıkarmışlardır. Flaman Bölgesi için 01/01/2019'dan itibaren yürülüğe giren, Valonya Bölgesi için ise 01/09/2019 tarihinde yürürlüğe giren bu yasalarla birlikte hem Belçikalı müslümanlar hem de Belçikalı yahudileri tam bir din özgürlüğü ihlali ile karşıkarşıya kalmışlardır.

Belçika İslam Federasyonu (BİF), Belçika İslam Temsil Kurumu (EMB) ve Belçika İslam Koordinasyon Kurulu (CIB) çatısı altındaki kurumları ile birlikte bu süreci yakından takip etmiştir ve niahi durumu ile yasağa karşı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine başvurmak suretiyle hukuk mücadelesine devam etmektedir.

Şimdi ise aynı yasa tasarısı Brüksel parlementosunda gündemdedir. Bunu engellemek üzere imza kampanyası başlatılmıştır.

16 yaş üstü olan ve Belçika'da ikamet eden herkesi bu kampanyaya katılmasına davet ediyoruz.

Şimdi harekete geçme zamanı ! diye halkımızla paylaştığımız bu mesajı sizler aracılığı ile daha fazla kitleye ulaşmak isteriz.

Bu bağlamda altdaki linki ve ek deki afişler ile birlikte kendi sanal medyanızda paylaşmanızı rica ederiz.

Din özgürlüğünün korunması için imzalayın ve paylaşın :

 

Peşin teşekkür eder, saygılar sunarız,

--
Belçika İslam Federasyonu
Dış İlişkiler Başkanlığı

Fédération Islamique de Belgique
Département Relations Extérieures

Islamitische Federatie van België
Externe Relaties