DUSOD-BÜTÜNSEL NEFES AKADEMİ KURUCUSU YURDAGÜL CENGİZ:."NEDEN AKADEMİK OLMAK İSTEDİK?

Ben biraz DUSOD Akademimizden bahsetmek istiyorum. Bizim akademimiz dernek olarak yaklaşık 25 yıllık. Ama akademi olarak, iki yıldır hizmet vermekteyiz.

Ben biraz DUSOD Akademimizden bahsetmek istiyorum. Bizim akademimiz dernek olarak yaklaşık 25 yıllık. Ama akademi olarak, iki yıldır hizmet vermekteyiz.

Neden Akademi olduk?

KONUŞMA VİDEOSUNU BU LİKTEN DİNLEYEBİLİRSİNİZ.

DUSOD-BÜTÜNSEL NEFES AKADEMİ / YURDAGÜL CENGİZ İLE SOHBET - YouTube

Akademi olmamızın esas sebebi, biz Hakikat bilinciyle birçok eğitimler veriyoruz. Bu yolda ilerlerken, madem Hakikat bilinci var, madem Hakikat bilincini anlatıyorsunuz o zaman sizden ibaret olmadığını da bilmeniz lazım. Evet, ben dedim ki, hakikat bilinci bunu diyor,  bizden ve bizim gördüklerimizden ibaret değil.

Dolayısıyla parçalarımıza,  insanlara hizmetse biz bütünün parçalarıyız ve bütüne ulaşmamız gerekiyor. Bütüne ulaşmanın yollarını aradıkça, aranan yollarda kaybolmak değil de, yollarda seferde olmayı seçtik. Seferde olduğumuz zaman Zafere gidebileceğimizi, neyin zaferi? bizim zaferimiz değil? Bütünün zaferi.

Bize hitap eden, son derece kadim ve doğru yolu gösteren (Navigasyonumuz) ilahi kitabımız  Kuran var. O’nu okudukça senin evinde oturup, sadece kendine, ailene, çevrene, bir şirkete bir kuruma hizmete gelmediğimizi bu yüzden bunları paylaşmam gerektiğini, bildiklerimizi paylaşmamız gerektiğine  inandığım için, çoğalmamız gerekiryordu.

Bu yüzden, Koç arkadaşların olması gerekiyor, Hizmet verebilecek elemanların olması gerekiyor.. Akademimize hizmet verebilmek için biz, Koç’luk eğitimlerine başladık. Bunun nasıl olması gerekirdi?

Ben Koç’luk eğitimimi ayrı ayrı yerlerden aldığım için toparlayıp, kendi konseptimi yaratıp, nelerin faydalı olacağını hayatımızda?, daha kısa nasıl bu yolu alabiliriz? nasıl uyanışa geçeriz şeklinde? Biriktirdiğimiz yeni bir eğitim sistemi yarattık.

Bunun adı da ‘Bütünsel Nefes’ oldu. ‘Bütünsel Nefes deyince tabi, her şey bütün olmalıydı. Bu nedenle eğitimleri farklı, farklı yerlerden değil, tek bir yerden alınması gerektiğine inandım. Her yer çok güzel, her yer son derece değerli ama bir tane, bir şeyden var edilmedim. Dolayısıyla, var edildiğin noktaların son derece önemli olduğunu ve bunların da bilinmesi gerektiğini, bilindiğin zaman sen uyanışa geçiyorsun. Bunların ayrı ayrı olması senin nefesin, senin yaradılışında var. Senin yaradılışında ne var?  Yaradılışına baktığın zaman, senin tek bir hücreyle, tek bir düşünceyle, tek bir adımla değil, Sen bir ‘Kainat’sın, sen bir Kainatın aynasısın.

İnsan dediğin bir Kainat’tır. İnsanın Kainat olduğuna uyanınca, o zaman sen bir Kainat’sın, Kainat’ın bir parçasısın. O zaman Kainat’ta yapman gereken hizmetlere bakacaksın, onların da iyileşmelerini sağlayacaksın. Demek ki, benim kendi başıma yaptıklarım. Kendime yaptığım hiçbir şeyin tek başına faydası olmuyor. Kendin için yapacaksın. Ve kendin için yaptıklarını da başkalarıyla paylaşacaksın.

Bu yüzden hiç bir şey, tek başına bir noktadan, bir fikirden veya bir hareket’le olmuyor. Bunu gördüğümüz için birçok kardeşimiz burada eğitimlerini aldı.

Şuan da kendileri de zaman zaman canlı yayınlar yapıyoruz. Bu saha da son derece yetkin olmalarını bizler sağladık, tabii ki kendi çabalarıyla….

Hal böyle olunca, burada söylediğim hal nedir esasında?. Esas olan, şuanda gerçekten bir kaos, bir zorluk var. Zaten zorlu süreçler yaşamaktayken, önümüzü görememekten yakınmaya başladık. Bize gelen telefon ve başvurularda insanların son derece zor durumlarda olduklarına şahit oluyoruz. Bazı insanlar, özellikle ruhsal, maddi ve manevi olarak zorluklar çektiklerini ifade eden mesajlar almaktayız.

İnsanların bu belirsizlik döneminde birazcık kendini toparlayarak, kendi ruhuna moral olabilecek, ruhu halini yükseltecek, motivasyonlara kendini yöneltmeli. Biz onların her zaman yanındayız. Bir insan önce ruhsal olarak kendini toparlarsa, maddi olarak da toparlanabilir.

Bunları anlatabilmek için ben insanlardan, bu belirsizlik döneminde birazcık kendini toparlayıp, biraz ruhuna, biraz gönlüne su serpebilecek, belki birkaç kelimeyle yanındayım, bak biz buradayız. Sen karanlığın içinde küçük bir Işık tutmak için bu canlı yayını yapmak içimden geldi.

Burada sizlere vermek istediğim esas mesaj şu, Biz akademi olarak, Sorumluluk projeleri başlattık. Toplantılarımız var. Toplantılarımızda herkes görev alacak. Burada yetişen Hoca arkadaşlarımızın öncülüğünde ihtiyaç ve kimsesizlere yardımcı olmak, onlarla yakından ilgilenebilmektir.

Beni dinlediğiniz için çok teşekkür ediyorum.”

DUSOD-BÜTÜNSEL NEFES AKADEMİ / YURDAGÜL CENGİZ İLE SOHBET - YouTube

~~****************

Kendi dilinden Yurdagül Cengiz ?

01 Mayıs 1964 Kars Sarıkamış’da doğdum. Ankara'da halkla ilişkiler pazarlama uzmanlığı yaparken 1994 yılında Belçika'ya görevli geldim.

1998-1999 yılı içerisinde olayları neden yaşadığımı sorgulamaya başladım, çözemiyordum, durumun içerisinden çıkamıyordum. İçsel sorgulamam 2007’ye kadar devam etti ve iyiden iyiye yoğunlaştı. “Allah'ım neden beni kimse anlamıyor” derken bir gün Bülent Gardiyanoğlu ile karşılaştım ve özüme olan yolculuğum başlamış oldu.

İnsanlar beni anlamıyor derken benim kendimi anlamadığımı anladım. Bu süreç içerisinde eğitimler almaya başladım, Yaşam koçluğu, Evrenin ilahi dili eğitimi, Sufizm, Pranik şifa, bilinç altı çalışmaları, NLP, Reiki, Nefes koçluğu, travma terapi, Human design, Land-Mark form.. vb. Avrupa'da ilk Türkçe kişisel gelişim eğitimlerinin verilmesine vesile oldum. Değerli hocam Bülent Gardiyanoğlu bir taze ekmek kokusu gibi hayatıma girdi.

Aynı Zaman’da bu eğitimleri almama vesile olandır. Kendisi ile birlikte Avrupa'nın her yerinde binlerce kişiye seminerler ve bireysel seanslar yaptık. Parçalarımıza dokunduk, onlar iyileştikçe kendimizdeki parçaların iyileştiğini gördük.

Bu durum kendimi iyileştirmenin tek yolu olduğunu fark ettirdi. Ben iyileştikçe binlerce insanın iyileştiğini görmek büyüttü içimdeki çocuğu. Şimdi içimizdeki kocaman aşk ile daha büyük kitlelere ulaşmaktır niyetimiz, görevimiz.