HELAL KESİMİ YASAKLAYAN KANUN TEKLİFİ BRÜKSEL PARLAMENTOSUNDA RED EDİLDİ

Tebrikler Brüksel Parlamentosu. Tebrikler sağduyulu siyasiler. Bu yönde çaba sarfeden tüm siyasilere çok teşekkür ediyoruz. Helal kesimi yasaklayan kanun teklifi için Brüksel Parlamentosunda oylama yapıldı. Oylama sonucunda 4 farkla teklif reddedildi. Teklif 42 Hayır, 38 Evetle sonuçlandı.

Tebrikler Brüksel Parlamentosu. Tebrikler sağduyulu siyasiler. Bu yönde çaba sarfeden tüm siyasilere çok teşekkür ediyoruz.
Helal kesimi yasaklayan kanun teklifi için Brüksel Parlamentosunda oylama yapıldı. Oylama sonucunda 4 farkla teklif reddedildi. Teklif  42 Hayır, 38 Evetle sonuçlandı.

Schaerbeek Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Bilge’nin gönderdiği mesajı sizlerle paylaşıyoruz.

“Helal kesimi yasaklayan kanun teklifi Brüksel Parlamentosu tarafından reddedilmiştir. Kurban ibadetine, örf ve adetlerimize sahip çıktık ve çıkmaya da devam edeceğiz. Kulis çalışmalarımız bu yönde devam edecektir.

Comme prévu, l'ordonnance pour l'abattage rituel avec étourdissement a été rejetée par le Parlement Bruxellois. Nous allons continuer à travailler pour le vivre-ensemble, dans le respect de la liberté de culte de chacun et chacune à Schaerbeek et à la Région de Bruxelles-Capitale.

Mehmet Bilge
Echevin de la prévention
SCHAERBEEK