~Uluslararası Öğrenciler Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlelerini Yerinde Gördü

Türkiye'de çeşitli üniversitelerde eğitim alan uluslararası öğrenciler dünyanın en büyük teknoloji festivallerinden olan Teknofest Karadeniz'de Türkiye'nin yerli ve milli teknoloji hamlelerini yerinde gördü.

Türkiye’de çeşitli üniversitelerde eğitim alan uluslararası öğrenciler dünyanın en büyük teknoloji festivallerinden olan Teknofest Karadeniz’de Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlelerini yerinde gördü.

Bu yıl beşincisi düzenlenen ve dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivallerinden olan Teknofest Karadeniz yüzbinlerce ziyaretçinin katılımıyla sona gerdi. Festival; teknoloji yarışmaları, hava gösterileri, konserler, çeşitli konularda gerçekleştirilen etkinlikler ve söyleşiler gibi birçok faaliyete ev sahipliği yaptı. Binlerce takımın yarıştığı festivalde dereceye girenlere ise son gün ödülleri takdim edildi. Bu yıl Bayraktar Kızılelma ve Hürkuş uçakları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü. Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) da ülkemizde eğitim alan uluslararası öğrencileri Türkiye’nin yerli ve milli teknoloji hamlelerini yerinde görmeleri için Samsun Çarşamba Havalimanı'nda düzenlenen Teknofest’e getirdi. Festivale 30’dan fazla farklı ülkeden 130 uluslararası öğrenci katıldı.

Uluslararası öğrenciler için milli teknoloji hamlesinin parlayan yıldızı hâline gelen TEKNOFEST adeta yol gösterici olurken, kariyer planlamalarına da büyük katkı sağladı. Özellikle bu alanda eğitim alan uluslararası öğrenciler kariyerleri için iletişim ağı kurma imkânı elde ederken, takımların projelerini de yakından inceledi. Festival kapsamında uluslararası öğrenciler YTB Başkanı Abdullah Eren ile de bir araya geldi. Öğrenciler dünyanın en büyük teknoloji festivaline katılarak büyük bir heyecana ortak oldukları için de YTB teşekkür etti.