~~"150 hane ücretsiz duman dedektörlerinin kurulumu ve güvenlik ipuçlarından faydalanacak"

"Saint-Josse Belediyesinde, 150 hane, ev duman dedektörlerinin ücretsiz kurulumundan ve uzman güvenlik tavsiyesinden faydalanacak"

"Saint-Josse Belediyesinde, 150 hane, ev duman dedektörlerinin ücretsiz kurulumundan ve uzman güvenlik tavsiyesinden faydalanacak"

Saint Josse Belediye Başkanı Emir KIR'ın girişimiyle, Yanık Kurbanları Vakfı ve SIAMU ile işbirliği içinde, bu hafta sonu Chaussée de Louvain'de düzenlenen geleneksel sokak pazarında yangın önlemeye ayrılmış bir stant yer aldı.

Halkın yangın riskleri hakkında bilgi edinme ve itfaiyeciler tarafından sağlanan oyunlar, etkinlikler ve kişiselleştirilmiş tavsiyeler aracılığıyla, farkındalık yaratma fırsatı sağlandı.
Saint Josse sakinleri ayrıca evlerine yangın önleyici ziyaretten yararlanmanın yanı sıra, Yangın Kurbanları Vakfı sayesinde bir duman dedektörü, bir yangın battaniyesi ve ücretsiz ve kişiselleştirilmiş tavsiye içeren bir yangın setine de sahip olma hakkına kavuştular.

Belediye Başkanı Emir KIR, "Yangından korunmak için halkla doğrudan temas eden bu projeleri çoğaltacağız. 150 hanenin evlerine ücretsiz duman dedektörü kurulumundan ve güvenlik konusunda sağlam tavsiyelerden yararlanacaklar. Riskin farkında olmak esastır ve iyi refleksler hayat kurtarabilir. Sayın Bakan Pascal Smet'e verdiği destekten, ortaklarımıza, vatandaşlarımıza güvenlerinden ve seferber olan belediye görevlilerine en içten teşekkürlerimi sunuyorum."