Belçika Anadolu Derneği Başkanı Hakkı Gülal : "Dernek olarak yaklaşık 380 Engelli aracı dağıttık"

Belçika'da 10 yıldan fazladır hizmet veren 'Belçika Anadolu Kültür ve Yardımlaşma Derneği çalışmalarıyla, şimdiye kadar 380'e yakın 'Engelli vatandaşa araba ve malzeme desteğinde bulundu.

Belçika Türk toplumunda Sivil Toplum Kuruluşlarımız hem Belçika'da hem de güzel ülkemiz Türkiye'ye yönelik yardımlaşma çalışmaları yapmaktalar.

Belçika'da 10 yıldan fazladır hizmet veren 'Belçika Anadolu Kültür ve Yardımlaşma Derneği çalışmalarıyla, şimdiye kadar 380'e yakın 'Engelli vatandaşa araba ve malzeme desteğinde bulundu.

Başkan Hakkı Gülal, çalışmalarıyla ilgili olarak 'Belçika Aydın Haber'e şu açıklamalarda bulundu:

“Belçika Anadolu Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 2008'de kuruldu. 2012'de Belçika Flaman Kültür Bakanlığınca onaylanarak resmiyet kazandı. Şuanda Antwerpen'de hizmet veren BINDUS Derneği bünyesinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çalışmalarımız sosyal, kültürel, yardımlaşma ve bilgilendirmeler yapıyoruz.

Şu ana kadar Belçika ve Avrupa'dan temin edilen 380 Engelli araçları, Belçika ve Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine teslim edildi. Yardım kolileri hazırlayarak, durumu müsait olmayan vatandaşlara  dağıttık. Ayrıca Ramazan ve Kurban bayramlarında yardım kolileri oluşturarak, ihtiyaç sahiplerine  verdik.

Anadolumuza has kültürel etkinliklerimizle vatandaşlarımızla buluştuk. Türk Dünyasının meşhur mizahçısı 'Nasreddin Hoca'nın yaşamını ve mizahlarını ifade eden, anlatan kitlesel etkinlikler yaptık. Yeni çıkan yasalarla ilgili üyelerimizi bilgilendiren çalışmalar yaptık. Çalışmalarımızda Başkanlığını Hikmet Çakır'ın yaptığı BINDUS Derneğine katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum.

Amacımız Belçika'da yaşayan vatandaşlarımıza Anadolu'muzun hoş ve engin hoşgörü kültürünü anlatmak ve yaşatmaktır. Çalışmalarımızda bizlere yardımcı olan tüm üye ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.